Cele mai eficiente 5 antibiotice naturale

1 2 jpg jpeg

Drept consecinţă, cu fiecare antibiotic ingerat, bacteriile sănătoase din stomac sunt distruse una câte una. Astfel, bacteriile bune din flora intestinală nu-şi mai pot îndeplini rolul de a produce vitamine sau de a susţine o imunitate puternică.

Unii cercetători sunt de părere că uciderea acestor bacterii cu antibiotice contribuie la creşterea numărului de boli cronice precum obezitatea, astmul sau cancerul. Totodată, în cazul în care antibioticele sunt necesare, medicii ne sfătuiesc să le luăm împreună cu probiotice, acestea având rolul de protecţie a florei bacteriene sănătoase.

Usturoiul

În cultura mai multor popoare, usturoiul este considerat de secole un medicament de neegalat datorită proprietăţilor sale de antibiotice antivirale, antifungice şi antimicrobiene.

Studiile au dovedit că usturoiul protejează bacteriile bune şi le elimină pe cele dăunătoare. Fiind extrem de bogat în antioxidanţi naturali, usturoiul întăreşte sistemul imunitar.

Pentru a profita din plin de calităţile usturoiului, acesta trebuie zdrobit pentru a-i activa compuşii benefici şi consumat ca atare, fie în ceai sau uşor gătit în mâncare. Există, de asemenea, uleiuri de usturoi sau pastile cu extract natural de usturoi.

Mierea

Mierea, în starea sa pură, a fost folosită ca antibiotic cu mult înainte de apariţia antibioticelor sintetice. Astăzi, mierea este folosită cu succes în vindecarea erupţiilor cutanate, arsurilor sau iritaţiilor. Totodată, curăţă dinţii şi cavitatea bucală de bacterii şi opreşte sângerarea gingiilor. Este, de asemenea, eficientă în tratatea ulcerelor.

De reţinut că mierea de culoare mai închisă are calităţi antibacteriene mai puternice şi indicat este să alegi un sortiment care să nu conţină conservanţi.

Uleiul de cocos

Grăsimile saturate din uleiul de cocos au numeroase proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice şi antiparazitare care întăresc sistemul imunitar. Uleiul de cocos este considerat, totodată, un miracol pentru piele: previne infecţiile dermului şi tratează eczemele, psoriazisul, dermatita etc.

Remediul previne şi vindecă candida, în timp ce studii recente au arătat că acidul lauric, un component al acestuia, ar putea trata super-germeni rezistenţi la antibiotice.

Ghimbirul

În Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, în componenţa lui găsindu-se nu mai puţin de 500 de substanţe active.

Are un gust puternic şi o cantitate însemnată de vitamine precum B1, B2, B3 şi B6, dar şi minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu şi fosfor. Toate aceste proprietăţi transformă ghimbirul într-un „medicament” natural, recomandat în tratarea multor probleme de sănătate.

Răceala, gripa şi senzaţia de greaţă sunt câteva dintre neplăcerile care pot fi tratate cu ajutorul diverselor reţete din ghimbir.

Ceaiul verde

Extrem de benefic pentru sănătate datorită bogăţiei de antioxidanţi şi nutrienţi, ceaiul verde îmbunătăţeşte funcţionarea creierului, încurajează pierderea în greutate şi scad riscul formării de tumori.

Uleiul de oregano

Acesta ucide bacteriile patogene, fără a perturba însă activitatea bacteriilor bune. Ingredientul cheie din uleiul de oregano, cu puternice calităţi antimicrobiene, este carvacrolul. Astfel, pentru a fi eficient, uleiul de oregano trebuie să conţină cel puţin 70% carvacrol.