Cele mai bune tratamente naturiste pentru coşuri

1 2 jpg jpeg

Acneea se manifestă prin apariţia de coşuri purulente sau puncte negre pot pe faţă, pe piept, pe spate sau pe umeri, adică în zonele în care se găsesc cele mai multe glande sebacee.

În acest caz, alegerea produselor cosmetice de îngrijire are un rol extrem de important, fiind recomandate produse dermatocosmetice speciale (geluri de curăţare, creme, săpunuri), care reglează producţia de sebum, având efect antiacneic.

Totodată, există numerose tratamente eficiente pentru coşuri pe care le poţi realiza acasă şi care vin în completarea îngrijirii zilnice. Iată câteva dintre ele!

Tratament cu aspirină şi lămâie

Masca cu aspirină şi lămâie este recomandată persoanelor care suferă de acnee, pete sau cicatrici greu de eliminat. Combinaţia de lămâie şi aspirină are acţiune astringentă şi purificatoare, eliminând bacteriile care provoacă acnee.

Ai nevoie de 3 aspirine şi suc proaspăt de lămâie. Se pisează aspirina şi se amestecă energic cu sucul de lămâie. Amestecul se aplică pe tenul curat, insistând pe zonele cu acnee. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.

Tratament cu miere şi lămâie

Această mască este ideală pentru curăţarea în profunzime a porilor. Atât mierea, cât şi lămâia sunt antibiotice naturale, împreună fiind o combinaţie puternică împotriva petelor şi a coşurilor.

Ai nevoie de o jumătate de lămâie, 2 linguriţe de miere naturală şi un vas de sticlă sau ceramică. Amestecă ingredientele până când acestea formează o pastă şi aplic-o pe faţă, masând uşor pielea. Las-o să acţioneze 10 minute şi apoi îndepărtează cu apă călduţă.

Tratament cu argilă şi lămâie

Argila este renumită pentru rezultatele uimitoare pe care le are în tratarea acneei. Astfel, se amestecă 2 linguriţe de argilă cu suc de lămâie şi se lasă să acţioneze. Se îndepărtează cu apă călduţă.

O altă variantă este să amesteci argila, sucul de lămâie şi o picătură de ulei esenţial de levănţică, bergamotă sau arbore de ceai pentru prepararea unei alte măşti eficiente. Aceste uleiuri esenţiale au acţiune bactericidă, dar şi relaxantă.

Tratament cu suc de roşii

Aplică zilnic pe ten suc natural de roşii sau pulpă de tomate şi las-o să se usuce; are efect astringent pentru piele şi usucă coşurile. De asemenea, poţi alterna acest procedeu folosind suc de castravete.

Tratament cu frunze de neem

Zdrobeşte câteva frunze de neem (excelente în tratatea cicatricilor provocate de acnee) şi amestecă-le cu pudră de turmeric până obţii o pastă omogenă. Aplică pasta pe zonele cu probleme şi lasă să acţioneze 20 de minute.

De asemenea, poţi realiza o mască simplă şi eficiente din următoarele ingrediente: 2 linguri de argilă cosmetică, 2-3 picături de ulei esenţial de neem (se găseşte la plafar) şi suc de lămâie.