Cele mai bune tratamente antiacneice

1 2 jpg jpeg

Tenul acneic este un mare factor de stres, mai ales pentru femei. Acneea este asociată cu pubertatea, dar asta nu înseamnă că un ten încărcat nu poate apărea şi mai târziu. De obicei, tenul cu astfel de probleme arată dereglări hormonale, deci ar fi bine ca înainte de tratament să faci o vizită medicului endocrinolog.

Tenul suportă mult mai mult decât restul corpului, care este acoperit. Pielea feţei este în permanenţă expusă, de aici şi multele probleme legate de tenul încărcat. Din fericire, există metode a păstra faţa cât mai netedă şi luminoasă, dar acest lucru necesită atenţie zilnică. Tenul trebuie curăţat, masat şi hrănit zilnic, în funcţie de tipul său, cu atenţie deosebită tenului acneic. Iată câteva tratamente dintre cele mai bune pentru un ten cu acnee.

Cele mai bune tratamente antiacneice – usturoiul, cel mai bun antibiotic natural combate garantat şi acneea

Usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural, este unul dintre ingredientele de bază în tratamentele antiacneice. Cea mai bună metodă este de a freca direct pe zona afectată usturoi tăiat în două. Se lasă să îşi facă efectul timp de 10-15 minute. Se repetă în fiecare seară sau cât mai des pe săptămână.

Cine nu suportă prea bine mirosul usturoiului, poate amesteca usturoi pisat cu ¼ linguriţă de miere de flori de munte şi o lingură de lapte sau zer. Se mai poate adăuga pentru aromă apă de trandafiri. Se amestecă ingredientele şi se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se înlătură cu apă caldă. Laptele şi mierea sunt încă din Antichitate folosite pentru îngrijirea tenului. Zerul are acţiune de calmare şi acţiune curativă pentru tenul acneic.

Cele mai bune tratamente antiacneice – cidrul din oţet de mere, usucă fără probleme coşurile

Cidrul din oţet de mere este o altă soluţie extrem de eficientă pentru tenul acneic. Se foloseşte un beţişor de ureche îmbibat în alcoolul de mere şi punctat fiecare coş care nu vrea să treacă. Cel mai bine este să se procedeze seara, după o curăţare straşnică a tenului şi să se lase să acţioneze pe tot parcursul nopţii.

Combinaţia de zeamă de lămâie cu zer şi gel de aloe vera este una dintre cele mai bune tratamente antiacneice. Aloe vera purifică şi tratează problemele tenului, lămâia vine cu un plus de vitamina C, iar zerul este la fel de bun curativ pentru ten.

Cele mai bune tratamente antiacneice – argila şi gazul, două ingrediente minune în lupta cu acneea

Un tratament foarte bun pentru tenul acneic este argila. Foloseşte argila pentru tenul gras, are efecte garantate în cel mai scurt timp. Poţi aplica pasta pe coşuri direct şi să laşi să acţioneze toată noaptea sau poţi aplica masca de faţă de cel puţin 3 ori pe săptămână.

Uleiul din arbore de ceai este foarte eficient pentru coşuri, dar şi pentru înţepăturile de insecte. Astfel, aplică cu ajutorul unui beţişor îmbibat în ulei exact pe coşurile neplăcute sau pe înţepături. Lasă să acţioneze cât mai mult, roşeaţa de pe faţă va dispărea curând.

Un tratament antiacneic de pe vremea străbunicii este gazul sau petrolul, folosit exact pe zona afectată. Coşurile dispar a doua zi şi tenul rămâne curat şi strălucitor, mai ales dacă este hrănit cum trebuie după tratament.