Cele mai bune soluţii în caz de urcior

1 2 jpg jpeg

Urciorul extern trece de la sine spre deosebire de cel intern, care se formează în interiorul pleoapei. Acesta poate dispărea odată cu tratarea infecţiei sau poate provoca un chist ori un nodul cu lichid. Fiind mult mai greu de tratat, urciorul intern necesită intervenţia medicului pentru a fi eliminat.

De ce apare urciorul

De obicei, stafilococul auriu (o bacterie prezent─â deseori la nivelul tegumentelor) duce la apari┼úia acestei probleme. De asemenea, printre factori se num─âr─â: lipsa unei igiene corespunz─âtoare, transpira┼úia, frecarea pleoapelor, poluarea, produsele cosmetice folosite incorect ┼či excesiv, vechi sau p─âstrate ├«n condi┼úii insalubre.

Transmiterea se face prin contactul ochilor cu obiecte sau m├óini murdare, folosirea acelora┼či pic─âturi de ochi cu alte persoane bolnave sau ├«notul ├«n piscine murdare.

În ce constă tratamentul

Nu este recomandat s─â ├«ncerca┼úi s─â str├ónge┼úi sau s─â presa┼úi urciorul, c─âci acesta se vindec─â ├«n decurs de o s─âpt─âm├ón─â sau printr-un tratament ce const─â ├«n administrarea de unguente ┼či pic─âturi cu antibiotice (tobramicin─â, ciprofloxacin─â, gentamicin─â etc) ┼či antiinflamatorii (steroidieni sau nesteroidieno).

De asemenea, este util─â aplicarea de comprese calde ┼či antiseptice de 2-3 ori pe zi, 3-4 zile, pentru a gr─âbi tratarea puroiului. Dac─â infec┼úia nu cedeaz─â sau dac─â apar complica┼úii, se recurge la tratament cu antibiotice.

├Än acela┼úi timp, este interzis machiajul de orice fel, deoarece acesta poate agrava afec┼úiunea, fiind recomandat─â o igien─â local─â corespunz─âtoare. Totodat─â, remediile naturiste ale bunicii pot ameliora afec┼úiunea ┼či reduce inflama┼úiile de la nivelul ochiului, ├«n cazul ├«n care vorbim de un urcior extern.

Cele mai bune remedii în caz de urcior

Ceaiul de mu┼če┼úel con┼úine substan┼úe calmante care ajut─â la reducerea umfl─âturilor ┼či la calmarea durerii. Astfel, se ia un plicule┼ú de ceai de mu┼če┼úel ┼či se introduce pentru c├óteva secunde ├«ntr-o can─â cu ap─â fiart─â.

Se scoate, se las─â s─â se mai r─âceasc─â, dup─â care se aplic─â direct pe pleoapa afectat─â. Se men┼úine plicule┼úul pe ochi p├ón─â c├ónd acesta se r─âce┼čte. Se repet─â procedeul ori de c├óte ori este necesar.

Cur─â┼úa┼úi un cartof crud, da┼úi-l pe r─âz─âtoarea mare ┼či pune┼úi con┼úinutul ├«ntr-o bucat─â de p├ónz─â. Aplica┼úi direct pe urcior. Schimba┼úi de dou─â ori pe zi con┼úinutul compresei.

Acest remediu are un efect aproape uimitor - reduce umfl─âtura ┼či ajut─â urciorul s─â se retrag─â ├«n numai o zi.

Zdrobi┼úi c├óteva frunze proaspete de ment─â ┼či aplica┼úi sub form─â de cataplasm─â (├«ntre dou─â buc─â┼úi de tifon) pe pleoapa afectat─â. L─âsa┼úi s─â ac┼úioneze cinci minute, apoi cl─âti┼úi cu ap─â.

Se adaug─â o lingur─â de frunze uscate la un litru de ap─â. Se filtreaz─â lichidul, apoi se ├«nmoaie o compres─â steril─â ├«n infuzie ┼či se aplic─â pe pleoapa afectat─â p├ón─â c├ónd se r─âce┼čte.