Cele mai bune siropuri de toamnă

1 2 jpg jpeg

Siropul de cătină Unul dintre cele mai bune siropuri pentru întărirea imunităţii este cel de cătină, bogată în vitamina C, dar şi în minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Este şi un remediu pentru a încetini îmbătrânirea şi pentru a scăpa de stres. Totodată, previne cataracta şi glaucomul. Ca să îl obţii, nu trebuie decât să dizolvi o linguriţă de sirop la un pahar cu apă şi bei de trei ori pe zi. Pentru creşterea imunităţii, o cură de câteva luni cu suc de cătină este ideală. Bei câte o cană pe zi. Siropul de măceşe Datorită conţinutului bogat de vitaminele C şi A, siropul de măceşe este ideal în cazul oboselii şi anemiei. Se ia câte o linguriţă, de două-tri ori pe zi.

Ceaiul de măceşe, care se se prepară din două linguri de fructe zdrobite, într-o jumătate de litru de apă, ajută la eliminarea pietrelor la rinichi. Este şi un bun tonifiant pentru organism.

Unul dintre cele mai bune tonice pentru organism este siropul de ridiche negră. Şi în caz de tuse, acest sirop este un leac minunat. Se iau câte trei-patru linguriţe pe zi, până la vindecare.

Sucul de ridichi este şi un bun detoxifiant, eliberând ficatul de toxine. Se bea o cană de suc proaspăt de ridiche, zilnic, pe stomacul gol, timp de o lună.

Gutuia este unul dintre fructele cu nenumărate proprietăţi pentru sănătate, dar care ajută şi la o bună digestie. Siropul de gutui este indicat în caz de constipaţie, dar şi de hiperaciditate gastrică. Totodată, reduce semnificativ riscul de accidente cerebrale.

Mai mult, ceaiul din sâmburii de la o gutuie combate răcelile. Se bea o cană de trei ori pe zi, neîndulcit.