Cele mai bune remedii pentru imunitate

2 jpg jpeg

Cele mai bune remedii pentru imunitate: echinaceea

Ceaiul de echinaceea, băut de două ori pe zi, este foarte eficient în creşterea imunităţii. Această plantă stimulează producerea de globule albe, care luptă eficient cu infecţiile din organism.

Are şi proprietăţi antiinflamatoare şi antifungice, de aceea este recomadat să faci o cură de o lună de zile cu ceai sau cu infuzie de echinaceea. Poţi apela şi la suplimentele naturale cu extract de echinaceea pe care le poţi procura din magazinele naturiste.

Cele mai bune remedii pentru imunitate: cătina

Fiind bogată în vitamina C, cătina este ideală pentru creşterea imunităţii. Se ia o linguriţă de bobiţe de cătină cu miere, dimineaţa, pe stomacul gol. Eficient este şi ceaiul de cătină, dar şi siropul.

Cele mai bune remedii pentru imunitate: nicio masă fără legume

Vitaminele A şi B şi antioxidanţii din legume sunt printre cei mai buni întăritori ai sistemului imunitar. Aceşti nutrienţi ajută limfocitele (celulele care luptă cu infecţiile) să se dividă corect.

Ce trebuie să faci: Este indicat să mănânci, timp de o lună, legume, la fiecare masă. Cele mai bune sunt fasolea, varza şi spanacul, fiindcă sunt bogate în flavonoizi, fier şi calciu. Cele mai bune remedii pentru imunitate: consumă grăsimi sănătoase

Grăsimile de tipul acizilor graşi Omega-3 stimulează procesul de regenerare a celulelor. Un organism care nu duce lipsă de acest tip de acizi luptă mai eficient şi cu infecţiile.

Ce trebuie să faci: Obişnuieşte-te să mănânci de cel puţin două ori pe săptămână grătar din peşte gras (somon, macrou) sau conserve de hering, de sardine sau de ton.