Cele mai bune remedii pentru ficat

1 2 jpg jpeg

Ficatul are un rol important în echilibrul metabolismului, deoarece sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipidelor şi lipoproteinele, participă la metabolismul glucidelor şi proteinelor şi ajută la sinteza unor elemente din sânge, cum sunt globulinele, albuminele şi antitrombina. Aşadar, este foarte important ca ficatul să aibă o bună funcţionare, el elimină multe toxine din organism, deci el, la rândul lui trebuie curăţat de toxine. Îţi prezentăm cele mai bune ceaiuri pentru ficat, care să te scape de îngreunarea şi mai mare a ficatului cu medicamente atunci când faci excese sau eşti foarte obosit. Înainte de asta este bine să ştii că ficatul este singurul organ al omului care se reface, dar are nevoie de multă odihnă şi repaus. Şi dacă adaugi şi unul din ceaiurile de mai jos o să te simţi mai tânăr, o să îţi dispară cearcănele şi senzaţia continuă de oboseală.

Cele mai bune remedii pentru ficat - Ceaiuri pentru ficat - gălbenelele

Puţini ştiu că gălbenele sunt foarte bune, atât intern cât şi extern, şi că se studiază, în prezent, acţiunea plantei asupra virusului HIV (SIDA). Deja s-au obţinut rezultate semnificative in vitro şi s-a constatat acţiunea inhibitorie a extractelor de gălbenele asupra virusului HIV.

Intern, gălbenelele ajută la stimularea secreţiei biliare şi la dezintoxicarea ficatului. 2-3 căni pe zi şi o linguriţă de gălbenele la cana de apă este exact ce îţi trebuie să te revigorezi şi să îţi pui ficatul pe picioare.

Cele mai bune remedii pentru ficat - Remediile pe bază de anghinare

Frunzele de anghinare au proprietăţi hepatoprotectoare şi stimulente ale funcţiei hepatice. De asemenea au şi funcţia de a creşte debitul de bilă secretată.

Ceaiul de anghinare este recomandat, în special, în disfuncţii hepatobiliare (de exemplu insuficienţă biliară), în colecistite, în hepatitele subacute, cronice şi chiar în preciroză. În ceaiuri se pune o linguriţă de frunze de anghinare la o cană de apă şi se beau maxim două căni pe zi.

Printre cele mai bune ceaiuri de ficat este şi ceaiul de armurariu. Acesta conţine flavonoide lignanice (silymarină),iar acţiunea lor asupra ficatului este de a modifica structura periferică a membranei celulare a hepatocitelor, astfel că previne penetrarea toxinelor în interiorul celulelor şi stimulează potenţarea regenerativă a ficatului şi formarea de noi hepatocite.

Cele mai bune remedii pentru ficat - Leacurile cu armurariu

Ceaiul de armurariu este recomandat mai ales în hepatita acută şi cronică, în hepatita alcoolică şi ciroză hepatică. La ceai se folosesc fructele de armurariu, se pune o linguriţă de fructe măcinate la o cană de apă de două ori pe zi.

Atunci când crezi că ai exagerat o bună perioadă de timp cu grăsimile şi mâncărurile nesănătoase şi vrei să ţii o cură de dezintoxicare a ficatului, ceaiul de păpădie este printre cele mai bune.

Păpădia purifică organismul, stimulând activitatea secretoare a bilei, este bogata în săruri de potasiu şi poate fi la fel de bună inclusiv în diete, datorită împiedicării retenţiei de lichide şi a rezultatelor bune în dispariţia celulitei. Ceaiul se face cu 2 linguriţe de păpădie măcinată la o cană de apă şi se bea de 2 ori pe zi.