Cele mai bune remedii împotriva stresului

1 2 jpg jpeg

Ginsengul reduce stresul şi oboseala

Datorită proprietăţilor sale unice, ginsengul este folosit în medicina tradiţională chineză drept un remediu pentru îmbunătăţirea activităţii mentale şi a concentrării, fiind un antidot excelent împotriva epuizării.

În prezent, ginsengul este unul dintre ingredientele cheie în caz de stres, oboseală cronică, anemie, insomnie, depresie, artrită, în perioadele de convalescenţă, dar şi în ameliorarea bolilor mai grave, cum ar fi demenţa senilă.

Tulsi, plantă ce are efecte energizante

Tulsi (Ocimum sanctum) sau busuiocul sfânt este o specie de busuioc răspândită pe continentul asiatic. Spre deosebire de surorile europene, planta creşte sub forma unui arbust de aproximativ 1 metru înălţime.

Studiile recente asupra plantei au arătat că are acţiune imunostimulatoare şi creşte nivelul de energie, ajutând astfel corpul să lupte împotriva stresului.

Lemnul dulce, aliat împotriva stresului

Şi lemnul dulce face parte din familia plantelor adaptogene, adică acele specii care ajută organismul să se adapteze în condiţii de stres fizic şi emoţional.

Perioade solicitante? Astragalus aduce beneficii

Astragalus, una dintre cele mai valoroase plante din lume, este folosită cu precădere ca întăritor pentru sistemul imunitar, ea acţionând ca un tonic pentru organele vitale, cum sunt rinichii, splina şi plămânii.

Chinezii folosesc rădăcina de astragalus pentru creşterea nivelului de energie care susţine organismul şi îl ajută să se adapteze fizic, psihic şi imunitar.