Cele mai bune remedii antitabac

1 2 jpg jpeg

Remedii antitabac cu OBLIGEANA – se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de obligeană, cu jumătate de oră înainte de mesele principale.

PĂTRUNJELUL te scapa de fumat – consumă zilnic câte o legătură de pătrunjel, ca atare sau adăugat în diverse preparate (salate, ciorbe).

Remedii antifumat cu SUNĂTOARE – este utilă mai ales în sevrajul tabagic, pentru că înlătură nervozitatea. Se consumă în fiecare zi o infuzie (o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită se lasă la infuzat 15 minute în 200 ml de apă clocotită).

Remedii antitabac cu GHIMBIR – este de ajutor pentru eliminarea toxinelor aduse în organism de ţigări. În plus, combate şi stările de greaţă pe care fumătorii le pot avea mai ales dimineaţa. Consumă zilnic un ceai preparat dintr-o linguriţă rasă de rădăcină de ghimbir la o cană cu apă clocotită.

CIMBRIŞORUL te scapa de fumat – se bea în fiecare zi o infuzie de cimbrişor preparată dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă fierbinte. BINE DE ŞTIUT: Pentru calmarea tusei tabagice, sunt indicate infuziile de podbal, de pătlagină sau de lumânărică. INFO: Fumătorii au nevoie de o cantitate dublă de vitamina C, pentru că organismul foloseşte această substanţă pentru contracararea efectelor negative ale ţigărilor. Dr. Cristina Pavel, specialist în medicină de familie, apifitoterapie, acupunctură, Centrul de Sănătate şi Viaţă, Armonia, Bucureşti După eliminarea fumatului, organismul începe să-şi revină treptat, iar sistemul imunitar va începe procesul de refacere şi de regenerare. Printre cele mai importante remedii naturale recomandate celor care vor să renunţe la fumat, dar şi la alcool, se situează pedicuţa.

Se ia un varf de cuţit de pulbere de pedicuţă de 3 ori pe zi, se ţine sub limbă, pe stomacul gol, apoi se înghite. Se consumă alimente după minimum 20 de minute.

Pedicuţa conţine alcaloizi care reduc pofta de tutun şi diminuează efectele nocive ale ţigărilor. Se recomandă maceratul sau infuzia preparate din jumătate de linguriţă de plantă la o cană cu apă, cu atenţionarea că nu se va consuma mai mult de o cană pe zi, planta având toxicitate. Tinctura de pedicuţă se administrează timp de o lună, în doza de 5-10 picături pe zi la 100 ml de apă.

• În România, fumatul este principala cauză de boală şi deces. Mai mult de 42.000 de persoane mor anual din cauza fumatului, iar două treimi din aceştia au vârste cuprinse între 35 şi 69 ani.

• Un român fumează în medie 14,4 de ţigări pe zi (media UE: 14,2)

• Românii iniţiază fumatul, în medie, la 18,9 ani, iar aproximativ 9% încep la o vârstă sub 15 ani (media UE: 17,6 ani)

• 1,2 miliarde de persoane fumează, la nivel global.

• 6 milioane de oameni mor anual din cauza complicaţiilor asociate fumatului.

• În jur de 600.000 de decese premature se produc anual din cauza bolilor cauzate de fumatul pasiv.

• Fumatul reduce speranţa de viaţă cu peste 7 ani la bărbaţi şi cu aproximativ 4 ani şi jumătate la femei.

• Peste 80% din decesele atribuibile fumatului sunt datorate uneia din următoarele patologii: boli cardiovasculare, cancer bronhopulmonar sau bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC).

• În UE, cei mai mulţi fumători sunt în Austria (45,1% din populaţia adultă) şi Slovenia (44%), iar cei mai puţini sunt în Finlanda (22,6%) şi Portugalia (19,1%).