Cele mai bune condimente pentru sănătatea ta

2 jpg jpeg

Turmericul previne boala Alzheimer

Turmericul este un puternic antioxidant, folosit de secole pentru menţinerea sănătăţii organismului. Studiile preliminare arată că acest condiment poate preveni şi chiar trata boala Alzheimer. De asemenea, turmericul stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţeşte digestia şi reduce riscul de apariţie a atacului de cord.

Ghimbirul reduce durerile cauzate de artrită

Unul dintre efectele benefice ale ghimbirului constă în faptul că reduce răul de mişcare, inclusiv greaţa din timpul sarcinii. În plus, ghimbirul conţine o substanţa activă numit gingerol, care redă tonusul, stimulează activitatea hormonilor sexuali şi reduce durerile, în special pe cele cauzate de artrită, datorită proprietăţilor sale inflamatorii.

Rozmarinul reduce crizele de astm

Această plantă conţine substanţe care au proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce contribuie la stimularea sistemului imunitar şi a circulaţiei. De asemenea, consumul frecvent de rozmarin ajută la reducerea crizelor de astm.

Scorţişoara luptă împotriva diabetului

Scorţişoara era folosită încă din antichitate pentru reducerea inflamaţiilor, iar studiile recente au dovedit că acest condiment este benefic şi pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2. În cadrul unei cercetări se arată că persoanele care consumă aproximativ ¼ de ceaşcă de scorţişoară, îşi reduc cu 20% nivelul zahărului din sânge, trigliceridele şi colesterolul “rău”, grăsimi care pun în pericol sănătatea sistemului cardiovascular.