Cele mai bune cinci sucuri de primăvara

1 2 jpg jpeg

1. Sucul de urzici îţi redă tonusul

Seva de urzici tinere este vitalizantă, regenerantă şi constituie un bun stimulent al secreţiilor digestive. Urzicile sunt bogate în vitamine şi săruri de calciu, magneziu, siliciu, potasiu şi sodiu. Un mijloc eficient de a vă recăpăta tonusul este să consumaţi timp de 10 zile, dimineaţa şi seara, 100 g suc obţinut prin stoarcerea frunzelor proaspete ale unor urzici tinere (care nu au depăşit înălţimea de 15 cm).

2. Suc de lucernă, pentru inimă

Amestecat cu suc de morcov, este indicat în bolile arterelor şi inimii. Clorofila este de mare folos în tulburările respiratorii, în infecţiile sinusurilor şi plămânilor, ca şi ale bronhiilor. 3. Sucul de lăptucă protejează părul

În combinaţie cu sucul de morcov şi lucernă, protejează eficient rădăcina părului. Un consum zilnic de jumătate de litru de suc poate ajuta la creşterea părului. Este bogat în potasiu, sodiu, calciu, fluor, magneziu, fier şi siliciu. După morcovi şi lucernă, lăptucile ocupă locul al treilea ca valoare nutritivă, în vederea refacerii celulelor nervoase şi a ţesuturilor.

Este un tonic preţios. De asemenea, se foloseşte în cazurile de hiperaciditate, ajutând la restabilirea alcalinităţii organismului. Este foarte bogat în potasiu, fier, calciu şi magneziu. Datorită magneziului, sucul de păpădie este bun pentru sistemul nervos, ca şi în prevenirea fragilităţii oaselor, danturii şi plămânilor.

Este cel mai bun mijloc natural de curăţare şi regenerare a tractului digestiv. Consumat în cantitate de jumătate de litru pe zi, a ajutat la vindecarea celor mai grave constipaţii în câteva zile. Sângerarea gingiilor şi degenerarea pulpei dentare pot fi combătute, de asemenea, prin consumul de suc de spanac amestecat cu morcov.

Click! spune

Sucurile din frunze de legume se obţin prin presare. Este foarte importantă curăţarea aparatelor şi a vaselor folosite pentru preparare. Sucurile crude sunt alterabile şi, de aceea, trebuie luate toate măsurile pentru a le prepara igienic. Ele pot fi păstrate în sticle bine închise, la rece, maximum 12 ore.