Cele mai bune ceaiuri pentru memorie

1 2 jpg jpeg

Cele mai bune ceaiuri pentru memorie - ceai verde Specialiştii susţin că ceaiul verde ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive, în special a memoriei. Mai mult, rezultatele analizelor realizate au arătat că băutura poate fi folosită pentru a trata fazele incipiente ale demenţei şi a altor tulburări psihiatrice. În cadrul studiului, participanţii au consumat pentru o perioadă de timp ceai verde, după care au fost puşi să rezvole mai multe teste de memorie. Astfel, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Basel din Elveţia au descoperit că extractul de ceai verde ajută în mod direct la îmbunătăţirea abilităţilor creierului. Beneficiile băuturii apar de regulă după ce persoana o consumă pentru o perioadă mai lungă de timp. Efectele ei sunt evidente în special în faza de recuperare în cazul tulburărilor psihiatrice. ,,Descoperirile noastre sugerează că extractul din ceaiul verde creşte plasticitatea sinaptică pe termen scurt a creierului. Mai exact, consumul acestei băuturi ajută persoana să reţină mai uşor un volum mai mare de informaţii”, a afirmat profesorul Borgwardt, coautorul cercetării. Cele mai bune ceaiuri pentru memorie - ginkgo biloba Originară din China, planta ginkgo biloba este un aliat de încredere al memoriei. Ceaiul din frunzele plantei îmbunătăţeşte microcirculaţia cerebrală şi ajută la stimularea memoriei. Pune 40 g de frunze la un litru de apă şi fierbe timp de 20 de minute. După ce s-a răcit, filtrează ceaiul şi bea câte o cană dimineaţa, la prânz şi seara. Dacă nu-ţi place ceaiul poţi lua capsulele cu pulbere de ginkgo biloba, câte trei pe zi, după mesele principale. Cele mai bune ceaiuri pentru memorie - rădăcina de ginseng Pentru stimularea memoriei, fitoterapeuţii recomandă şi remediile din rădăcină de ginseng, care ajută la întârzierea procesului de îmbătrânire a celulelor neuronale. Ginsenosidele sunt considerate principalele ingrediente active ale ginsengului, care ajută în cazul problemelor de memorie. Prepari ceaiul din 3 g de pulbere de rădăcină la 500 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit pentru 10 minute, după care strecoară şi bea câte o cană de două ori pe zi, pentru două săptămâni. Tratamentul nu este recomandat femeilor însărcinate, celor care alăptează, persoanelor care suferă de hipertensiune sau de insomnie. Cele mai bune ceaiuri pentru memorie - salvia Studii efectuate la Centrul de Cercetare a Plantelor Medicinale din Newcastle au arătat că uleiul de salvie inhibă activitatea anumitor acizi răspunzători de pierderile de memorie. Salvia măreşte şi capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală. Ea poate fi utilizată fie sub formă de mirodenie în mâncare, fie sub formă de infuzie.

Ceaiul de salvie se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat cinci minute. Zilnic se beau câte două căni de ceai.