Cele mai bune ceaiuri pentru inimă

1 2 jpg jpeg

Asta nu înseamnă că trebuie să recurgi la medicamente. Există numeroase remedii naturiste care îţi vor ajuta inima să funcţioneze în parametrii normali.

Infuzia de păducel, printre cele mai bune licori pentru inimă

Păducelul este unul dintre cele mai recomandate leacuri pentru inimă. Deşi planta care stă la baza acestei licori are un gust amar şi deloc plăcut, beneficiile pe care aceasta le aduce inimii o face să fie printre cele mai recomandate.

Aşadar, ceaiul de păducel nu trebuie să lipsească din alimentaţia celor care suferă de insuficienţă cardiacă sau de hipertensiune. Trebuie ştiut şi faptul că această infuzie este ideală şi în stările de oboseală, atât de prezente la cei care suferă de insuficienţă cardiacă.

Ceaiul verde reduce riscul de atac de cord

În urma unui studiu, cercetătorii au reuşit să demonstreze efectul pe care ceaiul verde îl are în susţinerea rezistenţei inimii la bolile cardiovasculare. Dacă obişnuieşti să consumi ceai verde zilnic, specialiştii susţin că se va reduce drastic riscul unui atac de cord. De asemenea, consumul acestui tip de ceai scade nivelul colesterolului rău din organism.

Se pare că şi tensiunea arterială este mai mică la consumatorii de ceai verde. Potrivit unui studiu realizat în Japonia, femeile care au băut zilnic peste 5 ceşti de ceai verde au prezentat un risc de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu 31% mai mic comparativ cu femeile care au băut o ceaşcă sau mai puţin zilnic, iar bărbaţii din grupul iubitorilor de ceai au prezentat un risc redus cu 22%.

Printre cele mai bune infuzii pentru inimă: ceaiul alb

Cercetătorii de la Kingston University au făcut un studiu care arată că ceaiul alb este bun pentru inimă. Se pare că şi acesta reduce nivelul colesterolului „rău“. Dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, trebuie să consumi o ceaşcă de ceai alb, de trei ori pe săptămână.