Cel mai bun remediu pentru anemie

1 2 jpg jpeg

Profită de faptul că acum găseşti urzici uşor la tarabe şi bucură-te de proprietăţile lor terapeutice. Urzica are cantităţi importante de potasiu, fier şi magneziu, de aceea este un remineralizant excelent.

Anemia de primăvară este caracterizată prin apariţia senzaţiei de oboseală, de epuizare, iar urzica este cel mai bun remediu al naturii şi asta mai ales pentru că ajută la creşterea capacităţii sângelui de a absorbi fierul.

Ce conţin de fapt urzicile?

Această mică plantă se bucură de un conţinut ridicat de fier, vitamina C, (care va diminua oboseala şi va creşte tonusul), vitamina K responsabilă de stimularea producerii elementelor figurate ale sângelui, ameliorarând astfel bolilor sângelui. Este un excelent reglator al reacţiilor sistemului imunitar, fiind recomandată mai ales în bolile autoimune.

Cum se consumă corect urzica?

Poţi consuma urzici sub formă de ceai. La un litru de apă fiartă adaugi 2 linguri de plantă uscată şi să laşi la infuzat 10 minute. Bea ceaiul pe parcursul întregii zile timp de o lună. Astfel, vei ajuta organismul să elimine mai multe toxine şi metabolismul să funcţioneze mult mai bine.

Salata de urzici este recomandată în anemie, tulburări de coagulare, boli ale sângelui. Pentru a o prepara ai nevoie de 2 mâini de frunze şi tulpini fragede de urzici. Le cureţi, le speli bine, le toci şi le frămânţi cu puţină sare, purtând o mănuşă de cauciuc.

Adaugă puţin suc de lămâie şi ulei de măsline. Vei vedea cum pişcătura dispare şi vei obţine o salată delicioasă şi sănătoasă.

Alege să consumi această salată de 2 ori pe zi, în special dimineaţa şi seara pentru cel puţin o săptămână.

Suc de urzică, în caz de demineralizare

Fierbe două mâini de urzici, apoi pune-le în vasul blenderului împreună cu 150 ml de apă plată. Mixează bine, strecoară preparatul obţinut şi consumă câte 120 ml de suc pe zi. În acelaşi timp ai grijă să mănânci o porţie de salată de urzici pe zi şi vei observa cum această problema se va ameliora considerabil.

Nu ţine această cură mai mult de 2 săptămâni, nici dacă faci parte din categoria persoanelor care se confruntă cu tromboze, dacă eşti însărcinată, eventual aflat sub medicaţie, deoarece un conţinut ridicat de vitamina K oferit de acestă plantă va determina creşterea vitezei de coagulare. Această atenţionare este pentru urzicile consumate în stare proaspătă. Urzica uscată poate fi administrată fără teamă în aceste afecţiuni, mai puţin în sarcină sau alăptare.