Ceaiurile calmează durerile de DINŢI

1 2 jpg jpeg

Iată ce ne sfătuiesc specialiştii site-ului totulnatural.ro. Ceaiul de muşeţel dezinfectează şi calmează toate inflamaţiile mucoasei bucale. Dacă este vorba de inflamaţii gingivo-bucale, de carii adânci, sensibile, de leziuni buco-linguale, este bun ceaiul de muşeţel cald.

Dacă este vorba de abcese, paradontopatii purulente, este bun ceaiul rece. Ceaiul de muşeţel concentrat se poate folosi în cazuri grave de paradontopatii cu risc purulent. Se folosesc 3 linguriţe la o cană cu apă clocotită, se lasă la macerat o oră.

Se foloseşte o cană la 6 ore, se ia o gură de ceai şi se plimbă încet prin gură timp de 1-2 minute, după care se scuipă şi se repetă cu tot conţinutul cănii. Concomitent se recomandă administrarea de aspirină sau alt antiinflamator.

Sunt indicate, de asemenea, ceaiul de salvie, de cimbru, sunătoare, flori de coada şoricelului, sulfină, rădăcină de cerenţel, flori de nalbă, rădăcină de tătăneasă sau gălbenele. Aceste plante au acţiune antiseptică, antiinflamatorie şi calmează durerile.

Se iau două linguriţe cu vârf de plantă uscată se pun în apă clocotită timp de 2-3 minute, apoi se ia vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă 30 de minute să se răcească. Se foloseşte în decurs de 24 de ore sub formă de gargară.