Ceaiurile calmează durerile de DINŢI

1 2 jpg jpeg

Iat─â ce ne sf─âtuiesc speciali┼čtii site-ului totulnatural.ro. Ceaiul de mu┼če┼úel dezinfecteaz─â ┼či calmeaz─â toate inflama┼úiile mucoasei bucale. Dac─â este vorba de inflama┼úii gingivo-bucale, de carii ad├ónci, sensibile, de leziuni buco-linguale, este bun ceaiul de mu┼če┼úel cald.

Dac─â este vorba de abcese, paradontopatii purulente, este bun ceaiul rece. Ceaiul de mu┼če┼úel concentrat se poate folosi ├«n cazuri grave de paradontopatii cu risc purulent. Se folosesc 3 linguri┼úe la o can─â cu ap─â clocotit─â, se las─â la macerat o or─â.

Se folose┼čte o can─â la 6 ore, se ia o gur─â de ceai ┼či se plimb─â ├«ncet prin gur─â timp de 1-2 minute, dup─â care se scuip─â ┼či se repet─â cu tot con┼úinutul c─ânii. Concomitent se recomand─â administrarea de aspirin─â sau alt antiinflamator.

Sunt indicate, de asemenea, ceaiul de salvie, de cimbru, sun─âtoare, flori de coada ┼čoricelului, sulfin─â, r─âd─âcin─â de ceren┼úel, flori de nalb─â, r─âd─âcin─â de t─ât─âneas─â sau g─âlbenele. Aceste plante au ac┼úiune antiseptic─â, antiinflamatorie ┼či calmeaz─â durerile.

Se iau dou─â linguri┼úe cu v├órf de plant─â uscat─â se pun ├«n ap─â clocotit─â timp de 2-3 minute, apoi se ia vasul de pe foc, se acoper─â ┼či se las─â 30 de minute s─â se r─âceasc─â. Se folose┼čte ├«n decurs de 24 de ore sub form─â de gargar─â.