Ceaiuri care te scapă de stres

1 2 jpg jpeg

Stresul are impact major, negativ, asupra organismului nostru - creşte riscul de boli cardiace, contribuie la acumularea kilogramelor şi poate determină apariţia depresiei. În acest sens, iată câteva ceaiuri care te scapă de stres:

Ceaiuri care te scapă de stres: muşeţel, roiniţa şi ginsengul

De departe cel mai indicat dintre ceaiurile care te scapă de stres este cel de muşeţel. Proprietăţile binefăcătoare ale ceaiului de muşeţel sunt numeroase. Folosit de vechii egipteni, dar şi de grecii din antichitate, această licoare are proprietăţi sedative, relaxante şi antidepresive.

Ceaiul de muşeţel te scapă de insomnii, iar datorită conţinutului în mucilagii muşeţelul este recunoscut pentru eficacitatea sa în tulburările digestive (dureri abdominale, indigestie, inflamaţii ale tubului digestiv, gastrite, spasme, etc), cât şi pentru durerile menstruale. În plus, organizaţia Mondială a Sănătăţii recunoaşte folosirea muşeţelului pentru calmarea agitaţiei nervoase, chiar şi a insomniei minore care o însoţeşte adesea.

Infuzia de roiniţa se numără printre ceaiurile care te scapă de stres. Specialiştii în domeniu susţin că infuzia de roiniţă este ideală pentru tratarea afecţiunilor de origine nervoasă de la nevroze cardiace, până la depresii cauzate de suprasolicitarea cotidiană. În cazul persoanelor care utilizează sedative şi calmante de sinteză, se recomandă evitarea utilizării în paralel a acestei plante.

Unul dintre cele mai vechi şi mai eficiente ceaiuri care te scapă de stres este cel din rădăcină de ginseng. Această licoare are de-a dreptul efecte miraculoase.

Infuzia de ginseng este ideală în momentele de surmenaj – are o acţiune revigorantă incontestabilă. Cele mai importante substanţe active din rădăcinile de ginseng sunt ginsenozidele, mai mult de 25 la număr, din grupa saponozidelor triterpenice. Unele ginsenozide au proprietăţi sedative, anticonvulsivante, analgezice şi antipsihotice. Pe de altă parte, alte ginsenozide au fost evidenţiate ca având proprietăţi stimulante asupra sistemului nervos.

Iată şi alte ceaiuri care te scapă de stres

Printre ceaiurile care te scapă de stres trebuie să-l reamintim şi pe cel de mentă. Această licoare calmează atât psihic, cât şi fizic, ameliorând durerile de cap. Este utilizat şi în depresie şi anxietate, având capacitatea de a îmbunătăţi starea de spirit şi de a ameliora oboseala mintală.

Şi infuzia de hamei se află printre ceaiurile care te scapă de stres. Acesta s-a dovedit a fi extrem de eficient în tratarea insomniilor şi pentru calmarea stărilor de agitaţie. Pentru un somn liniştit este de ajuns să adaugă o lingură de conuri de hamei într-o cană cu apă clocotită, iar după 2 -3 minute de infuzare să bei ceaiul astfel obţinut.

Ceaiul verde se numără şi el printre ceaiurile care te scapă de stres. De asemenea, şi infuzia din floarea pasiunii se regăseşte printre ceaiurile care te scapă de stres. Această licoare este foarte eficientă în insomnii, depresii şi anxietate.

De asemenea, şi infuzia de valeriană este printre ceaiurile care te scapă de stres. În plus, această licoare îţi calmează nervii.