Ceaiuri care te scap─â de gastrit─â

1 2 jpg jpeg

Ceai de t─ât─âneas─â

Rădăcina de tătăneasă este recomandată celor care suferă de gastrită. Calmează mucoasa gastrică, datorită conţinutului de alantoină.

Pui la fiert dou─â linguri┼úe de r─âd─âcin─â m─ârun┼úit─â, c├ónd d─â ├«n clocot iei de pe foc aoi la┼či la infuzat zece minute. La┼či s─â se r─âceasc─â. Bei una-dou─â c─âni de ceai pe zi, p├ón─â la ameliorarea simptomelor.

Ceai de sun─âtoare

Datorită proprietăţilor cicatrizante, sunătoarea este utilă dacă suferi de gastrită.

Prepari un ceai din dou─â linguri┼úe de plant─â, la o can─â cu ap─â clocotit─â. La┼či s─â infuzeze 10-15 minute, dup─â care ├«l bei. Remediul se administreaz─â de dou─â ori pe zi, ├«nainte cu un sfert de or─â de mas─â, p├ón─â c├ónd scapi de simptomele nepl─âcute.

Ceai de tei

Durerile provocate de gastrită se resimt mai puternic în perioadele stresante. Poţi apela la ceaiul de tei, care are proprietăţi relaxante. Peste două linguriţe de flori de tei uscate torni o cană cu apă clocotită.

Bea c├óte o can─â de ceai pe timpul zilei ┼či una seara, ├«nainte de culcare. Po┼úi ├«ndulci cu pu┼úin─â miere.

Ceai de g─âlbenele

G─âlbenelele au un con┼úinut bogat de mucilagii, saponine ┼či uleiuri volatile, fiind recomandate ├«n ameliorarea simptomelor gastritei. Bea ceai din flori de g─âlbenele de trei ori pe zi, p├ón─â la ameliorarea simptomelor.