Ceaiuri care te scapă de gastrită
Ceai de tătăneasă
Rădăcina de tătăneasă este recomandată celor care suferă de gastrită. Calmează mucoasa gastrică, datorită conţinutului de alantoină.
Pui la fiert două linguriţe de rădăcină mărunţită, când dă în clocot iei de pe foc aoi laşi la infuzat zece minute. Laşi să se răcească. Bei una-două căni de ceai pe zi, până la ameliorarea simptomelor.
Ceai de sunătoare
Datorită proprietăţilor cicatrizante, sunătoarea este utilă dacă suferi de gastrită.
Prepari un ceai din două linguriţe de plantă, la o cană cu apă clocotită. Laşi să infuzeze 10-15 minute, după care îl bei. Remediul se administrează de două ori pe zi, înainte cu un sfert de oră de masă, până când scapi de simptomele neplăcute.
Ceai de tei
Durerile provocate de gastrită se resimt mai puternic în perioadele stresante. Poţi apela la ceaiul de tei, care are proprietăţi relaxante. Peste două linguriţe de flori de tei uscate torni o cană cu apă clocotită.
Bea câte o cană de ceai pe timpul zilei şi una seara, înainte de culcare. Poţi îndulci cu puţină miere.
Ceai de gălbenele
Gălbenelele au un conţinut bogat de mucilagii, saponine şi uleiuri volatile, fiind recomandate în ameliorarea simptomelor gastritei. Bea ceai din flori de gălbenele de trei ori pe zi, până la ameliorarea simptomelor.