Ceaiuri care te ajută să renunţi la fumat

1 2 jpg jpeg

Ceai de sunătoare

Cunoscută pentrue efectele antidepresive, sunătoarea este şi unul dintre cele mai eficiente remedii antifumat. Planta atenuează nevoia de nicotină şi remineralizează organismul slăbit din cauza tutunului. Ca să scapi mai uşor de acest viciu, bea în fiecare zi ceai de sunătoare.

Se prepară dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, fiind recomandate câte două-trei căni pe zi.

Ceai de valeriană

O cană cu ceai de valeriană este un bun remediu care te ajută să renunţi la fumat, fiindcă reduce stările de anxietate cauzate de reunţarea la nicotină.

Bei câte o cană cu ceai de valeriană, în fiecare zi. Se prepară din două linguriţe de plantă mărunţită, peste care torni o cană cu apă clocotită.

Ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţele este, de asemenea, de ajutor persoanelor care vor să se lase de fumat. Poţi bea câte două-trei căni, zilnic.

Peste o linguriţă de flori de muşeţel uscate torni 200 de ml de apă clocotită, apoi laşi la infuzat aproximativ 10 minute. Bei de trei ori pe zi.

Ceai de eucalipt

Când iei decizia să te laşi de fumat, un alt ceai care te va ajuta este cel de eucalipt. Acesta are beneficial de a „tăia“ pofta de ţigară.

Peste o linguriţă de frunze de eucalipt mărunţite, torni o cană de apă fierbinte şi laşi la infuzat zece minute, după care bei, cu înghiţituri mici.

Ceai de iasomie

Persoanele care renunţă la fumat se pot confrunta cu o stare crescută de iritabilitate şi de anxietate. Iasomia are efect relaxant asupra sistemului nervos.

Două-trei căni cu ceai de iasomie te ajută să renunţi la fumat. Mai mult, în combinaţie cu ceaiul verde, ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, care se produc în timp ce fumezi. Combinaţia dintre aceste două plante este un bun detoxifiant pentru organism. Bei câte două-trei căni de ceai, zilnic.