Ceaiuri care elimin─â pietrele la rinichi

1 2 jpg jpeg

Pietrele la rinichi ajung s─â dea simptome doar c├ónd calculii renali ├«ncep s─â se mi┼čte ├«n interiorul rinichilor sau traverseaz─â uretra. Netratate, pietrele renale dau dureri foarte mari.

În faza incipientă,

se pot trata acasă cu ceaiuri, dar dacă nu mergi la timp la medic, pot apărea complicaţii.

P─âp─âdia este o surs─â important─â de calciu, potasiu, fier, con┼úine vitaminele A, B, C ┼či D, precum ┼či insulin─â. Ceaiul de p─âp─âdie contribuie la eliminarea nisipului ┼či a pietricelelor la rinichi, datorit─â efectului depurativ ┼či diuretic.

Se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la 250 g apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10 minute. Se beau 3 căni pe zi. Frunzele tinere se consumă sub formă de salată, făcând parte din cura de primăvară.

Pentru dizolvarea pietrelor la rinichi este recomandat ceaiul de meri┼čooare. Se folosesc frunzele pentru ac┼úiunea lor antiseptic─â, ├«n tratarea bolilor de rinichi ┼či inflama┼úiilor vezicii urinare. Peste 2 linguri de frunze bine m─ârun┼úite se toarn─â 100 g ap─â rece. Se amestec─â bine ┼či dup─â 15 minute se strecoar─â lichidul ├«ntr-un vas.

Peste frunzele r─âmase se pune 100 g ap─â clocotit─â ┼či se fierb 15 minute. Vasul se ia de pe foc ┼či se las─â s─â stea 10 minute, dup─â care se strecoar─â. Se amestec─â ambele lichide. Se completeaz─â cu ap─â p├ón─â la 200 g ┼či se ├«ndulce┼čte cu zah─âr. La 3-4 ore se ia c├óte o lingur─â.

Ceaiul de mesteac─ân este utilizat cu succes ├«n eliminarea pietrelor la rinichi sau a nisipului. Prin diureza puternic─â pe care o produce, planta face s─â se elimine toxinele din corp, stimuleaz─â schimburile organice, av├ónd ├«n acela┼či timp o ac┼úiune depurativ─â. De asemenea, infuzia din frunze de mesteac─ân ac┼úioneaz─â mai ales asupra litiazelor renale, m─ârun┼úind calculii ┼či favoriz├ónd eliminarea lor.

Ceaiul se prepar─â din 20 g frunze m─ârun┼úite la 200 g ap─â clocotit─â. Se acoper─â ┼či se las─â p├ón─â se r─âce┼čte, apoi se adaug─â un v├órf de cu┼úit de bicarbonate de sodiu. Dup─â 6 ore se strecoar─â ┼či se bea lichidul ├«n 2 reprize, la un interval de 4 ore.

Pentru a preveni pietrele la rinichi, bea zilnic suficiente lichide. De asemenea, o alimenta┼úie s─ârac─â ├«n calciu cre┼čte riscul dezvolt─ârii pietrelor.