Ceaiuri care ajut─â digestia

1 2 jpg jpeg

Digestia este foarte important─â pentru bunul mers al organismului. Persoanele care au probleme cu digestia ┼či s-au s─âturat de medicamente, ar trebui s─â ├«ncerce ceaiuri care ajut─â digestia ┼či care ├«i fac s─â se simt─â mult mai bine. Ceaiurile nu au efecte secundare, calmeaz─â stomacul ┼či las─â o senza┼úie pl─âcut─â. Iat─â c├óteva dintre ceaiurile care ajut─â digestia, pe care s─â le ├«ncerca┼úi oric├ónd este nevoie.

Ceaiuri care ajut─â digestia ÔÇô chimionul ┼či cicoarea, dou─â ceaiuri excelente pentru o digestie mai bun─â

Ceaiul de chimion este unul dintre cele mai bune ceaiuri cu ac┼úiune calmant─â asupra colicilor intestinale, fiind foarte indicat ├«n lipsa poftei de m├óncare, dar ┼či ├«n digestiile deficitare. Se beau 2-3 c─âni pe zi pentru un efect c├ót mai eficient, pe o perioad─â mai lung─â de timp.

Ceaiul de cicoare are, pe l├óng─â numeroasele propriet─â┼úi, ┼či proprietatea de a neutraliza aciditatea gastric─â. Datorit─â substan┼úelor amare, inulinei ┼či colinei, at├ót r─âd─âcinile, c├ót ┼či p─âr┼úile aeriene ale plantei au propriet─â┼úi eupeptic-amare (u┼čureaz─â digestia) ┼či colagoge (favorizeaz─â evacuarea veziculei biliare). 1-2 linguri┼úe la o can─â de ap─â, se las─â la infuzat 10 minute ┼či se beau 2 c─âni pe zi.

Ceaiul de cimbru de cultur─â, ├«n asocia┼úie cu alte plante, are efecte excelente ├«n digestia deficitar─â. Datorit─â componentelor din uleiul volatil ┼či substan┼úelor amare, ceaiul de cimbru are propriet─â┼úi diuretice, coleretic-colagog─â ┼či antiseptic intestinal─â.

Ceaiul de coada calului, pe l├óng─â ac┼úiunea dietetic─â ├«n curele de sl─âbire, stimuleaz─â digestia ┼či este foarte util ├«n boli precum neoplasm gastric, ulcer gastric, endometrite ┼či anemii secundare. 2 linguri┼úe de coada calului la o can─â de ap─â fiart─â, se las─â la infuzat ┼či se beau 2-3 c─âni pe zi.

Ceaiuri care ajut─â digestia ÔÇô menta ┼či p─âp─âdia, excelente pentru digestia normal─â ┼či o bun─â func┼úionare a activit─â┼úii secretoare biliare

Ceaiul de ment─â face ┼či el parte din categoria ceaiurilor care ajut─â digestia, fiind recomandat ├«n dispepsii (digestie dificil─â), ├«n grea┼ú─â, dischinezii biliare, gastro-intestinale, precum ┼či ca tonic eupeptic, pentru o digestie normal─â ┼či eliminarea gazelor. O lingur─â ras─â de ment─â lao can─â de ap─â fiart─â de 2 ori pe zi este suficient.

Unul dintre cele mai ├«ndr─âgite, dar necunoscute ceaiuri este ceaiul de p─âp─âdie, care are efecte minunate ├«n ceea ce prive┼čte detoxifierea organismului, re┼úinerea lichidelor, celulit─â ┼či stimularea digestiei ┼či activit─â┼úii secretoare biliare. Se recomand─â inclusiv ├«n icter cataral, colecistit─â ┼či tulbur─âri digestive dureroase. Din frunze ┼či r─âd─âcini se pun 2 linguri┼úe lao can─â de ap─â fiart─â ┼či se beau 2 c─âni pe zi.