Ceaiul de ghimbir şi turmenic îţi poate salva viaţa

1 2 jpg jpeg

Ingredientul principal al preparatelor din curry, tumenicul conţine curcumină, substanţă cu proprietăţi antibacteriene, antiseptice,antiinflamatoare. Ceaiul preparat din amestecul turmenicului cu ghimbirul este recomandat în tratarea unor serii de afecţiuni.

Benefic sistemului cardiovascular

Consumul regulat scade cu până la 4 ori riscul de accident cadiovascular, ajută la buna circulaţie sangvină, prevenind formarea cheagurilor şi ajută la transportul substanţelor nutritive şi a oxigenului către organele vitale.

Curăţă ficatul

Curcuma, fitochimicala care asigură culoarea turmenicului stimulează producţia de bilă, extrem de importantă în curăţarea ficatului de toxine.

Citeşte şi: Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat

Pentru prepararea ceaiului minune ai nevoie de:

- o cană de lapte de cocos

- 2 linguriţe de curcumă

- o linguriţă de ghimbir ras

- miere organică după gust

Pune laptele într-un ibric şi încălzeşte-l. Adaugă curcuma şi ghimbirul ras amestecând foarte bine. După omogenizare adaugă o linguriţă sau două de miere. Este indicat să îl consumi dimineaţa pe stomacul gol, în decurs de 7 zile pentru a avea parte de o detoxificare completă.

Alte beneficii ale ceaiului :

- împiedică înfundarea arterelor, apariţia aterosclerozei şi a tuturor problemelor cardiovasculare.

- previne apariţia cancerului de prostată, mamar, colon şi leucemie.

- indicat să fie consumat şi de către persoanele depresive, lipsite de energie, anorexice.

- efect puternic analgezic, ameliorează durerile şi inflamaţiile cauzate de artrită, fibromialgie.

- încetineşte evoluţia sclerozei multiple şi a Alzheimerului.