Ceaiul de afine, ideal pentru diabetici
Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu ne spune ce dietă trebuie să ţină bolnavii de diabet şi care sunt alimentele care scad nivelul de zahăr din sânge.
* Consumaţi cât mai multe verdeţuri, legume şi fructe: salată verde, andive, macriş, varză dulce, varză acră, ţelină, fasole verde, păstârnac, pătrunjel rădăcină, spanac, dovlecel, vinete, roşii, castraveţi, ciuperci, ardei graşi, ridichi, ceapă, usturoi, grepfrut, kiwi, lămâi, vişine, mere rase acre, afine.
* Folosiţi ulei vegetal şi condimentaţi mâncărurile cu mărar, hasmatuchi, chimen.
* Evitaţi toate alimentele ce conţin amidon sau zahăr.
* Beţi ceai de afin. Se prepară din frunzele de afin proaspete. Combinat cu planta uscată de ţintaură, ceaiul obţinut are un efect deosebit pentru bolnavii de diabet şi pentru cei cu nivelul de zahăr din sânge ridicat.
* Consumaţi lămâi. Aceste fructe, provenite din zonele mediteraneene, sunt bogate în vitamina C şi ajută la reducerea conţinutului de zahăr în sânge (nivelul de glicemie).