Ce trebuie să faci dacă vrei să renunţi la cafea

1 2 jpg jpeg

Bei prea multă cafea sau ai probleme de sănătate şi doctorul ţi-a recomandat să renunţi la cafea?

Nu este nimic imposibil, deşi după ani buni în care te-ai delectat cu licoarea matinală poate fi un pic greu să renunţi din prima, mai ales dacă mirosul cafelei este la tot pasul.

Îţi prezentăm câteva mici ponturi pentru a-ţi ajuta organismul să nu resimtă chiar atât de dur lipsa cafelei.

Nu sări peste micul dejun

1 2 jpg jpeg

Obişnuiai să sari din pat şi să mergi direct la bucătărie să prepari cafeaua şi apoi te grăbeai să ieşi pe uşă să nu întârzii la birou?

Încearcă să te trezeşti un pic mai din timp şi să iei micul dejun cu cei dragi. Înlocuieşte timpul de preparare al cafelei cu cel pentru prepararea micului dejun sănătos, rapid şi bun.

Imediat după ce vei gusta un suc natural sau un fruct nu vei mai simţi nevoie de a bea cafea, şi astfel vei combate şi pofta de dulce ori de alimente nesănătoase până la masa prânzului.

Un mic dejun sănătos îţi va oferi energia necesară pentru a fi activ toată ziua, şi îţi va oferi ocazia să îţi începi ziua alături de cei dragi.

Află cât de util este gingseng-ul în viaţa de cuplu AICI

Înlocuieşte cafeaua cu ceai

1 2 jpg jpeg

Cea mai bună variantă pentru sănătatea ta este ca în loc de o cană de cafea să ai la îndemână o cană de ceai, iar păpădia este una dintre cele mai bune alegeri în special pentru ficatul tău.

Poţi să alternezi cu ceai de coada calului sau muşeţel. În felul acesta te vei hidrata şi îi vei furniza organismului nutrimenţi de bună calitate.

Adaugă ghimbirul în alimentaţia ta

2 jpg jpeg

Cel mai bun mod de a trata dependenţa de cafea este consumarea ghimbirului. Poţi să consumi dimineaţa un ceai călduţ de ghimbir, acesta îţi va stimula circulaţia sangvină, va combate orice senzaţie de greaţă, şi va activa metabolismul să producă mai multe arderi.

În felul acesta vei avea grijă şi de silueta ta.

De asemenea poţi să îl adaugi în smoothie-uri, salate sau orice alt preparat unde ai nevoie de condimente.

Şi gingsengul este o variantă sănătoasă care îţi va oferi o doză veritabilă de energie, eliminând astfel orice semn al oboselii. Va susţine sistemul umunitar şi te ajuta să elimini toxinele de la nivelul celular al corpului tău.