Ce te ajută dacă ai hipertensiune

1 2 jpg jpeg

Usturoiul previne formarea cheagurilor

Un căţel de usturoi, consumat zilnic, normalizează tensiunea arterială, datorită alicinei, o substanţă care previne apariţia cheagurilor de sânge.

Dacă nu te împaci cu mirosul usturoiului, îl poţi consuma sub formă de pudră, preparat pe care îl găseşti în farmacii. Talpa-gâştei are acţiune vasodilatatoare

Este o plantă cu acţiune vasodilatatoare, care scade tensiunea şi reglează ritmul cardiac. Tratamentul constă în două căni de infuzie pe zi (o linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă clocotită) şi durează între o lună şi şase luni, în funcţie de starea bolnavului.

Spanacul tonifică muşchii inimii

Consumat zilnic, în stare congelată sau proaspătă, spanacul este un bun tonic pentru muşchii inimii şi scade tensiunea, datorită coenzimei Q10.

Studiile au arătat că suplimentele pe bază de coenzima Q10 (60 mg administrate de două ori pe zi) ajută la reglarea tensiunii.

Bogat în flavonoizi, păducelul normalizează bătăile inimii şi stabilizează tensiunea. Este indicată tinctura, în cură de trei luni. Se ia o lingură, la 100 ml de apă, de trei ori pe zi. Tinctura o găseşti la magazinele cu produse naturiste.