Ce remedii naturiste previn crizele de astm

2 jpg jpeg

Infuzie de isop

Remediile cu isop au efect decongestionant, cresc imunitatea şi sunt benefice nu doar pentru tratarea astmului bronşic, ci şi a bronşitei, laringitei, traheitei. Bea zilnic 2 căni de ceai de isop. O faci din din 2 linguriţe de flori uscate de isop şi 250 ml de apă fiartă. Mai poţi ţine o cură de 14 zile cu pulbere de isop. Este recomandat să iei de 2-3 ori pe zi câte o jumătate de linguriţă.

Ceai de pătlagină

În astm, rinită, sinuzită, ceaiul de pătlagină este un leac bun. Pentru a-l preparara, îţi trebuie un amestec de frunze de pătlagină uscate, mărunţite şi cimbru, în cantităţi egale. Iei din amestec o linguriţă şi laşi la infuzat un minut într-o cană cu apă clocotită în care ai fiert o felie de lămâie. Ai nevoie de 3-4 căni de ceai pe zi, băute înainte de a se răci.

Găseşti mai multe remedii pentru astm AICI

Ulei de roiniţă

Datorită faptului că are vitamina C, uleiul eteric de roiniţă este un bun calmant, acţionând ca un sedativ, de ajutor dacă la tine crizele de astm se declanşează pe sistem nervos. Ia de 3 ori pe zi, după masă, câte 2-4 picături de ulei cu miere, cu lapte sau cu apă călduţă. O altă posibilitate de a-l folosi este să pui 5 picături de ulei eteric de roiniţă în apa de baie.

Te-ar mai putea interesa: Ce alimente ţin sub control astmul

Cură cu macerat de aloe vera

Cu macerat sau cu suc de aloe vera poţi urma o cură de 14 zile care alungă crizele astmatice. Întăreşte sistemul imunitar şi are efect antiinflamator. Pentru a face maceratul îţi trebuie 1 kg de aloe vera, 2 kg de miere şi 3 l de vin roşu. Treci aloea prin maşina de tocat, apoi amesteci toate ingredientele într-un vas de sticlă. Îl laşi 5 zile într-un loc ferit de lumină şi de căldură.

În fiecare zi de cură iei câte o lingură de suc de aloe. Dacă alegi maceratul de aloe, în primele 7 zile iei câte o linguriţă de 3 ori pe zi, apoi creşti doza cu câte o linguriţă pe zi în următoarele zile.