Ce reactii adverse poate da sucul de lamaie

1 2 jpg jpeg

De exemplu, poate eroda smaltul dentar si favorizeaza aparitia durerilor. Daca vrei sa ai dantura de un alb imaculat, sucul de lamaie te poate ajuta. Acidul dizolva depunerile de tartru si decoloreaza dintii patati. Insa, in timp ce dizolva tartrul, sucul de lamaie subtiaza smaltul dentar.

Produce sensibilitate dentara

Pentru ca sucul de lamaie afecteaza smaltul, poate aparea un disconfort dentar la anumiti stimuli. Poti evita producerea sensibilitatii dentare daca bei sucul de lamaie cu apa, dimineata, pe stomacul gol, si apoi, imediat, mananci ceva. Inainte sa ajunga in stomac si sa imbunatateasca digestia, sucul intra in contact cu dintii si subtiaza stratul de smalt dentar. Acest lucru duce la sensibilizarea danturii la stimuli, precum cald, rece, dulce si sarat. Mai mult decat atat, acidul citric poate sa produca patarea dintilor.

Stimuleaza deshidratarea

Vitamina C are efecte diuretice, iar sucul de lamaie contine multa vitamina C. Daca bei zilnic zeama de lamaie, asteapta-te sa urinezi mai des. Acidul citric stimuleaza productia de urina din rinichi si, astfel, organismul este obligat sa elimine mai repede excesul de urina. În acelasi timp este eliminat un mineral important pentru organism, si anume potasiu.

Favorizeaza durerile stomacale

Sucul de lamaie baut in cantitati mari poate sa coincida cu aparitia durerilor de stomac. Cauza? Organismul nu poate sa tolereze o cantitate mai mare de acid ascorbic. Incapacitatea se manifesta prin senzatia de arsura in capul pieptului.

Poate declansa aparitia punctelor negre

Adesea, tratamentele de frumusete contin acid citric, pentru ca acesta are efect astringent, mai precis inchide porii dilatati ai pielii. Problema se pune cand punctele negre nu sunt indepartate, iar sucul de lamaie strange si mai mult impuritatile inauntru.

Poate irita pielea

Ai tenul mix ori, mai rau, tenul tau este uscat? Evita sa folosesti utilizarea tratamentelor si mastilor cu zeama de lamaie pentru fata si corp. Iti usca pielea excesiv si poate provoaca iritatii si eczeme greu de vindecat.