Ce poţi trata cu zeamă de lămâie

2 jpg jpeg

Iată ce poţi trata cu ajutorul lămâii!

Tratează constipaţia

Lămâia conţine pectine, un tip de fibre care formează un gel intestinal ce uşurează mişcările peristaltice. Astfel, sucul de lămâie contribuie prevenirea costipaţiei şi la o mai bună digestie a alimentelor prăjite, deoarece acizii acestuia topesc grăsimile.

Aşadar, ori de câte ori iei o masă bogat în grăsimi asigură-te că bei şi un pahar cu suc de lămâie.

În plus, sucul şi pulpa de lămâie sunt descompuse în organism pentru fabricarea carbonatului de potasiu care are rolul de a diminua acidul din stomac.

Reumatism

În cazul crizelor de reumatism, bea zilnic un cocteil sănătos realizat din zeamă de lămâie şi suc de morcov (o lămâie şi un morcov).

Arsuri uşoare

Dacă ai suferit o arsură uşoară, o poţi trata natural cu zeamă de lămâie, pentru a atenua durerea şi grăbi cicatrizarea locului. Pentru aceasta, ţine zona respectivă sub apă rece timp de 10-15 minute, după care aplică pe locul afectat zeamă de lămâie diluată în apă (3 lămâi stoarse şi puţină apă rece).

Dureri de gât

Stoarce o lămâie într-o cană cu apă caldă şi adaugă o lingură de miere. Bea acest amestec în fiecare seară, înainte de a te culca, până când vei observa o ameliorare a stării de sănătate. De asemenea, poţi pune comprese cu zeamă de lămâie în jurul gâtului.

Reduce tensiunea arterială

Potasiul din compoziţia lămâii ajută la reglarea fluidelor din organism, în timp ce magneziul relaxează arterele, iar flavonoidele menţin sănătatea vaselor de sânge.

Datorită acestor proprietăţi, sucul de lămâie are un rol important în protejarea inimii, reglând tensiunea arterială în cazul persoanelor hipertensive.

Atenuează durerile dentare

Tamponarea dinţilor cu comprese înmuitate în suc de lămâie contribuie la atenuarea durerilor dentare. De asemenea, masajul cu suc de lămâie opreşte sângerarea gingiilor şi elimină mirosul neplăcut al acestora.

Astfel, eviţi riscul de a suferi de afecţiuni mai grave, precum parodontoză, o boală gingivală care afectează dintele direct de la rădăcină.

Sughiţ

O lingură de lămâie pusă pe limbă combate sughiţul cât ai bate din palme.