Ce poţi trata cu ulei de usturoi

1 2 jpg jpeg

Usturoiul ca atare sau amestecat cu ulei este nu doar un aliment, ci şi un remediu natural util pentru combatarea mătreţii, a durerii de dinţi, a hipercolesterolemiei (nivel crescut de colesterol „rău”) sau a indigestiei. Combinarea usturoiului cu ulei de măsline permite aplicarea lui cu uşurinţă.

Consumat frecvent în diverse preparate culinare, îmbunătăţeşte capacitatea corpului de a lupta cu agenţii patogeni, bacterii sau virusuri şi sănătatea celor care suferă de afecţiuni cardiovasculare. Efectele antimicrobian, antifungic şi antibiotic fac din acest leac unul util în tratarea infecţiilor.

Cum să-l prepari

Pentru a face singur ulei cu usturoi ai nevoie de:

- un borcan cu capac sau o sticlă de culoare închisă

- 60 ml ulei de măsline

- 1 căpăţână de usturoi

Încălzeşti uleiul foarte puţin, cât să-l poţi atinge fără să te frigă. Îl torni în recipientul ales şi pui usturoiul tocat fin. Închizi bine recipientul şi-l aşezi într-un loc uscat, departe de lumină. Ideal ar fi să nu-l deschizi decât după 24 de ore, dar poate fi utilizat şi după minimum 3 ore. După deschidere, strecori lichidul şi-l păstrezi tot într-un recipient de culoare închisă, ferit de căldură şi umiditate.

Pentru uz intern, iei câte o linguriţă, de 3 ori pe zi. Dacă alegi să cumperi ulei de usturoi sub formă de capsule, din magazinele cu produse naturiste, trebuie să ştii că se ia câte o capsulă tot de 3 ori pe zi.

Extrapont

Cu acest ulei poţi masa şi scalpul, pentru a alunga mătreaţa, sau mâinile, faţa, ca să le redai catifelarea şi să scapi de uscăciunea sau descuamarea pielii.