Ce poţi trata cu cărbunele medicinal

1 2 jpg jpeg

Calmează crizele de gastrită

Cărbunele medicinal este un foarte bun remediu pentru a calma crizele de gastrită, deoarece absoarbe acidul gastric din stomac. Este bine ca, în momentul în care începe criza, să bei un pahar cu apă, în care ai amestecat o lingură de praf de cărbune. Este eficient să-l consumi de trei-patru ori pe zi.

Luptă cu alcoolul

Adesea, cei care renunţă la alcool sunt slăbiţi şi suferă de balonare. Este recomandată o cură cu cărbune medicinal, căci curăţă organismul de toxine. Timp de o lună, se bea o jumătate de cană cu apă, în care ai pus o linguriţă de praf de cărbune. Poţi consuma şi trei-patru căni de infuzie de cimbrişor.

Vindecă indigestia

În caz de indigestie, este bine să bei un pahar în care a fost dizolvată o lingură de pulbere de cărbune vegetal. Dacă ai balonare sau arsuri la stomac, sunt necesare una-două linguriţe de pulbere de cărbune, cu puţină apă. Se ia cu 30 de minute înaintea meselor.

Te scapă de intoxicaţii

Intoxicaţiile cu medicamente ori cu diferite substanţe chimice se vindecă cu cărbune. Imediat după intoxicare, bolnavului i se dă apă cu cărbune medicinal. Este indicat să bea patru litri, după care va elimina substanţele otrăvitoare din stomac.

Reduce inflamaţiile

Cataplasma, un amestec de cărbune cu apă, tratează înţepăturile de insecte, eczemele, rănile, fiind eficientă şi în cazul varicelor. Se prepară din cinci-şase linguri de cărbune, care se toarnă într-o cană cu apă caldă sau rece, până când se obţine o pastă. Se aplică pe locul inflamat între opt şi zece ore.

Tratează problemele respiratorii

Cărbunele vegetal atenuează crizele de tuse şi este de ajutor şi bolnavilor de astm. Pentru a calma tusea, este necesar să consumi cărbune vegetal pudră, umezit cu apă. Sunt necesare două linguri la o cană cu apă, timp de câteva zile.

Menţine sănătatea dinţilor

Pentru dinţi mai albi, dar şi mai sănătoşi, este ideală o cură cu cărbune medicinal, timp de trei săptămâni, de două-trei ori pe an. Trebuie să consumi o lingură de pulbere de cărbune vegetal dizolvată în 150 ml de lapte cald, de două ori pe zi.