Ce poţi trata cu cărbune medicinal

2 jpg jpeg

Aflam in acest articol ce poţi trata cu cărbune medicinal. Cărbunele medicinal este un leac care ajută la vindecarea a numeroase afecţiuni: de la indigestie, până la astm. Află ce alte probleme medicale pot fi soluţionate cu ajutorul acestuia!

Carbunele medicinal este eficient în crizele de gastrită

Cărbunele medicinal absoarbe acidul gastric din stomac, de aceea este ideal în tratarea simptompelor gastritei. În momentul în care începe criza, este indicat să bei un pahar cu apă, în care ai amestecat o lingură de praf de cărbune.

Carbunele medicinal ii vine de hac balonării

Dacă suferi de indigestie, bea, la un interval de opt ore, un pahar în care a fost dizolvată o lingură de pulbere de cărbune vegetal. În tratarea altor afecţiuni digestive, precum balonarea şi arsurile la stomac, sunt necesare una-două linguriţe de pulbere de cărbune, amestecate cu puţină apă. Iei remediul cu 30 de minute înaintea meselor.

Carbunele medicinal te scapă de intoxicaţii

Intoxicaţiile cu medicamente sau cele cu ciuperci se vindecă mai uşor şi cu ajutorul cărbunelui medicinal. Imediat după intoxicare, bolnavului i se administrează apă cu cărbune.

E bine să bea aproximativ patru litri, după care va elimina substanţele otrăvitoare din stomac, prin vomă.

Mai poţi citi şi:

- Ce mănânci dacă ai gastrită

- Lactatele, leacuri pentru gastrită

- 5 tratamente naturale antigastrită

Eficient în cazul varicelor

Cataplasma, un amestec de cărbune vegetal cu apă, este de ajutor pentru vindecarea înţepăturilor de insecte, a eczemelor, rănilor, fiind eficientă şi în cazul varicelor.

Prepari cataplasmele din cinci-şase linguri de cărbune, care se toarnă într-o cană cu apă caldă sau rece, până când se obţine o pastă fluidă. Aplici pe locul inflamat între opt şi zece ore.

Atenuează simptomele astmului

Cărbunele vegetal atenuează şi crizele de tuse, de aceea este de ajutor şi bolnavilor de astm. Pentru a calma tusea, este necesar să consumi cărbune vegetal pudră, umezit cu apă. Sunt necesare două linguri la o cană de apă, timp de câteva zile.