Ce poţi face pentru ochi mai tineri cu 5 ani

1 2 jpg jpeg

Infuzii, creme naturale – toate sunt blânde cu pielea sensibilă din jurul ochilor. Şi, în plus, toate remediile care atenuează ridurile, reduc cearcănele şi limpezesc privirea sunt uşor de preparat şi au ingrediente accesibile. Trebuie păstrate câteva zile, în cazul cremelor, infuziile – doar câteva ore, şi neapărat la frigider.

"Floarea de ochi", contra cearcănelor

Ce-o mai fi şi asta – „floare de ochi”? Aşa este denumit silurul, o plantă folosită din străbuni pentru afecţiunile ochilor (cum ar fi inflamaţia pleoapei), dar şi pentru îngrijire. Remediile din această plantă îndepărtează ridurile şi cearcănele.

Prepară o infuzie din două linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat două minute, adaugă un praf de sare şi filtrează bine.

Cu această infuzie, se fac spălături sau se pun comprese seara. În acelaşi timp, este recomandat să bei câte 1-2 căni pe zi cu infuzie de silur.

Riduri de expresie?

Dacă eşti un „zâmbăreţ” şi asta se vede în jurul ochilor, poţi încerca următoarea cremă: amesteci lanolină şi ulei de migdale în proporţii egale şi masezi uşor zona de sub ochi cu acest amestec. Nu ţine crema mai mult de o săptămână–două la frigider.

Ochi obosiţi? Încearcă infuzia de trandafiri!

Ochii odihniţi întineresc şi privirea, nu? Pentru „limpezirea” ochilor obosiţi, poţi aplica frecvent comprese cu infuzie de petale de trandafiri de dulceaţă.

Pune două linguriţe de petale proaspete într-o cană cu apă dată în clocot. Compresele se pot pune şi dimineaţa, nu doar seara, o perioadă, până când ochii îşi pierd din roşeaţă.

Albăstrele, pentru pleoape ridate

Primele semne serioase că ochii îmbătrânesc sunt ridurile accentuate de la nivelul pleoapei. Dacă şi ţie ţi-au apărut, o idee ar fi să încerci zilnic compresele cu infuzie de albăstrele, preparată dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu apă fierbinte.

Lasă la infuzat aproximativ două minute. Albăstrelele au proprietăţi astringente şi antiinflamatoare.

Doctor Click! Sănătate vă sfătuieşte

Dr. Corina Constantin, medic primar, specialist în terapii complementare Centrul de Sănătate şi Viaţă O&D

Tel. 0736.494.097

Tinereţea se vede şi la interior

Ochiul este unul dintre organele care exprimă imediat şi fidel starea de sănătate. Există terapii care încetinesc îmbătrânirea ochilor, cum este cea de biorezonanţă.

Aparatul CoRe Inergetix utilizează cunoştiinţe din diverse metode de medicină complementară (homeopatie, terapie florală Bach, acupunctură, apifitoterapie etc.), având rezultate foarte bune.

Persoanele tratate relatează îmbunătăţirea vederii odată cu ameliorarea stării generale de sănătate.

Retina este influenţată pozitiv prin terapia cu imagini cromatice armonioase, care reduc starea de stres, de tensiune, încetinind îmbătrânirea şi prelungind tinereţea.