Ce poţi face pentru a preveni durerile de cap

2 2 jpg jpeg

Migrena este cea mai frecventă cauză pentru durerile severe de cap - aproximativ 20% dintre femei şi 6% dintre bărbaţi sunt afectaţi. Acestea sunt asociate de regulă cu alte simptome (greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină sau la zgomot). În general sunt agravate de activitatea fizică sau determină evitarea activităţii fizice.

Înainte de a da buzna în dulapul cu medicamente, iată câteva trucuri care previn migrenele şi reduc intensitatea durerilor de cap!

Cuburi de gheaţă

Încă de la primele semne ale apariţiei migrenei, împătureşte câteva cuburi de gheaţă într-un tifon şi masează uşor capul în zona cefei.

Evită alimentele bogate în tirozină

Evită carnea afumată, uscată sau sărată precum salamul, crenvurştii şi cârnaţii, brânzeturile fermentate, nucile, ciocolata sau vinul roşu.

Ceai de muşeţel

Muşeţelul reduce intensitatea şi frecvenţa durerilor de cap. Bea în fiecare dimineaţă o cană de ceai de muşeţel pe stomacul gol. Efectul benefic al muşeţelului se instalează după câteva luni, însă este de durată.

Vitamina B2

Riboflavina sau vitamina B2 reduce frecvenţa durerilor de cap. Doza zilnică recomandată este de 40 miligrame. Ea mai poate fi asimilată din alimente precum carne de pui, vită, porc (în special în ficat), produse lactate, somon, ton, fructe de mare, ouă.

Ulei de in

Bogat în acizi graşi esenţiali, uleiul de in ajută organismul să limiteze producţia de prostaglandină. Consumă în fiecare zi una sau două linguri de ulei de seminţe de in diluat în apă sau adaugă-l în salate.

Magneziu

Magneziul şi calciul au, de asemenea, acţiune preventivă împotriva migrenelor. 200 mg de substanţă pe zi au dus la o diminuare puternică a durerilor migrenoase, precum şi calciul (circa 500 mg pe zi). Poţi obţine doza de magneziu de care are nevoie organismul şi dacă incluzi în dietă următoarele alimente: legume cu frunze verzi, nuci şi seminţe, peşte gras, soia, avocado, banane.

Ghimbir

La primele semne ale apariţiei migrenei, consumă o jumătate de linguriţă de ghimbir ras sau mestecă 1 cm de rădăcină. Este demonstrat faptul că ghimbirul contribuie la prevenirea migrenelor, prin blocarea prostaglandinelor.