Ce nu ştiai că poţi trata cu struguri

1 2 jpg jpeg

Este sezonul strugurilor şi este bine să profităm la maximum de ei, mai ales că ne întăresc organismul pentru sezonul rece. Sucul proaspăt de struguri protejează organismul de infecţiile virale, îl fortifică în perioadele post-operatorii şi în timpul administrării de antibiotice.

Graţie conţinutului de potasiu, contribuie la buna funcţionare a inimii şi a rinichilor. De asemenea, boabele dulci-acrişoare conţin vitamina C şi complexul de vitamine B, precum şi magneziu, fosfor, calciu şi fier.

Fibrele din compoziţia lor favorizează detoxificarea şi normalizează tranzitul intestinal. Strugurii roşii sunt valorificaţi pentru conţinutul de resveratrol, substanţă antioxidantă care ajută la prevenirea cancerului.

Durerile de stomac se pot tarata cu struguri

Ai nevoie de: 100 g boabe de struguri, 100 ml suc de struguri

Mod de administrare: Dimineaţa, pe stomacul gol, se mănâncă boabele de struguri. Sucul se bea seara, înainte de culcare. Acest regim se ţine timp de 2 luni.

Ce poti trata cu struguri - Dizenteria

Ai nevoie de: 60 ml infuzie de ceai negru, 100 ml suc din boabe necoapte de struguri albi, 40 g zahăr

Mod de preparare şi administrare: Amesteci toate ingredientele şi bei leacul obţinut. Dacă simptomele persistă, la 1,5-2 ore se mai recomandă administrarea unei alte doze.

Tulburări ale vezicii biliare tratate cu struguri

Ai nevoie de: 500 g struguri albi, 250 ml vin alb sec

Mod de administrare: Împarţi strugurii şi vinul în 3 părţi egale şi le administrezi de 3 ori pe zi: strugurii – cu 1 oră înainte de fiecare masă, vinul – după fiecare masă.

Ce poti trata cu struguri - Glicemia crescută

Ai nevoie de: 3 kg boabe necoapte de struguri negri, 1 lingură sare

Mod de preparare şi administrare: Storci strugurii, iar sucul obţinut îl amesteci cu sarea şi-l pui la fiert într-o oală emailată. Laşi să fiarbă până se îngroaşă şi capătă o culoare închisă. Se administrează câte 50 ml de suc de 3 ori pe zi, timp de 1-2 luni.

Ai nevoie de: 10 boabe de struguri fără sâmburi, 30 ml suc de aloe vera

Mod de preparare şi administrare: torni sucul de aloe peste boabele de struguri spălate în prealabil cu apă fierbinte. Peste 30 de minute, zdobeşti boabele de struguri amestecate cu sucul de aloe şi aplici leacul obţinut pe zonele cu probleme.

Tumorile benigne

Ai nevoie de: 300 ml suc de struguri, 100 ml ulei de măsline

Mod de preparare şi administrare: Amesteci sucul de struguri cu uleiul de măsline, le pui la foc mic şi laşi 30 de minute. Amestecul obţinut îl păstrezi la frigider. Se administrează câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, după masă.

Ai nevoie de: sucul de la struguri necopţi

Mod de aplicare: cu ajutorul unei dischete, aplică pe pleoape pansamente cu suc de struguri. Remediul este eficient în combaterea mâncărimii şi a inflamaţiei.

INFO: Pentru scăderea glicemiei, se recomandă şi consumul de infuzie de frunză de viţă-de-vie (50 g la un litru de apă clocotită).

SFAT: Pentru că strugurii pot conţine urme de pesticide, ţine-i 10 minute într-un vas cu apă, oţet (o ceşcuţă) şi sare (1 lingură). Apoi, căteşte-i bine cu apă.