Ce nu ştiai că poţi trata cu oţet de mere

1 2 jpg jpeg

Ce nutrienţi conţine?

Minerale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, sulfuri, cupru, fier, siliciu, fluor Vitamine: vitamina C, vitamina E, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, betacaroten, vitamina P Acizi organici: acid acetic, acid propionic, acid lactic, aminoacizi, pectină

Licoarea dulce acrişoară poate fi folosită atât intern cât şi extern, fiind utilă în diferite afecţiuni: congestia sinusurilor, hipertensiune arterială, artrită şi colesterol ridicat. Este eficientă în detoxifierea organismului şi în lupta împotriva infecţiilor.

Totodată, oţetul de mere tratează un număr mare de boli de piele, datorită acţiunii sale astringente şi tonice: acnee, arsuri solare, zona zoster, înţepături de insecte, mătreaţă, reacţii alergice.

Iată, aşadar, câteva trucuri pentru sănătate cu oţet de mere!

Împrospătează respiraţia - Contra respiraţiei urât mirositoare, îţi poţi clăti gura cu puţin oţet de mere amestecat cu apă.

Util în problemele stomacale - Oţetul de mere este indicat în cazul diareei cauzate de o infecţie bacteriană, datorită proprietăţilor sale antibiotice. De asemenea, poate ajuta în calmarea spasmelor intestinale. Dacă ai astfel de probleme, amestecă una-două linguri de oţet în apă sau cu puţin suc de mere şi bea. Cu 30 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea o linguriţă de oţet de mere amestecat cu o linguriţă de miere, diluate într-un pahar mic cu apă călduţă.

Combate sughiţul - După ce ţi-ai ţinut respiraţia şi ai băut, cu înghiţituri mici, o cană cu apă, poţi încerca şi ceva mult mai eficient pentru a scăpa de sughiţ: o linguriţă de oţet de mere.

Calmează durerile în gât - De la primele simptome ale durerii de gât, amestecă 1/4 cană de oţet de mere cu puţină apă caldă şi fă gargară la fiecare oră.

Calmează pişcăturile de ţânţari - Pune puţin oţet de mere pe o dischetă demachiantă sau pe un pic de vată şi dă-te pe piele, pentru a opri mâncărimea produsă de pişcătura de ţânţar.

Durere de cap şi migrene - Aplică la tâmple o compresă înmuiată într-un amestec de apă caldă şi oţet de mere, în părţi egale. De asemenea, mai poţi încerca şi un oţet pe bază de plante, cum ar fi lavanda.

Entorsă - Aplică pe zona afectată o pastă făcută din vin alb, oţet şi tărâţe. Foloseşte un prosop înmuiat în oţet fierbinte, pe post de compresă, pentru a uşura durerea crampelor musculare sau a unei entorse recente.

Congestie a sinusurilor - Inhalează aborii de la 1/4 cană de oţet încălzit.

Scade nivelul zahărului din sânge - Oţetul de mere poate fi un tratament natural pentru bolnavii de diabet, pentru că ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Conform unui studiu medical, bolnavii de diabet care au consumat oţet de mere seara, înainte de culcare, au constatat a doua zi că le-a scăzut glicemia cu circa cinci la sută. Însă dacă suferi de această boală, nu încerca remediul fără să discuţi cu doctorul tău.

Produs cosmetic la îndemână - Oţetul de mere este folosit din cele mai vechi timpuri în îngrijirea pielii. Astfel, pentru curăţarea tenului şi pentru întârzierea apariţiei ridurilor, se foloseşte un amestec din 3-5 ceşcuţe de apă la una de oţet. Oţetul de mere poate fi adăugat şi în apa de baie, ajutând la catifelarea pielii.

Redă strălucirea părului - Dacă nu eşti multumiţă de acţiunea şamponului şi a balsamului pe care le foloseşti, îţi recomandăm să foloseşti oţet din cidru de mere.

Ai nevoie de 5 linguriţe de oţet care se adaugă într-un bol plin cu apă caldă. Soluţia se toarnă pe păr şi scalp, după ce te-ai spălat cu şampon şi balsam. Las-o să acţioneze timp de 5-10 minute, după care clăteşte-ţi părul cu apă din abundenţă.