Ce băuturi nu trebuie să-ţi lipsească de Anul Nou

1 2 jpg jpeg

Când te gândeşti la băuturile de pe masa de Revelion, te gândeşti invariabil la acelea care conţin alcool, dar acestea sunt acide şi pot provoca dureri stomacale, mai ales dacă treci de 3 pahare la o singură masă. De aceea, îţi propunem alte tipuri de băuturi, care să nu-ţi pună în pericol sănătatea: sucuri de fructe şi de legume, plus ceaiuri care stimulează digestia.

Suc de fructe, în ultima dimineaţa a anului

Un pahar de suc de portocale, mandarine sau grepfrut reglează tranzitul intestinal şi elimină toxinele acumulate, mai ales dacă-l bei în dimineaţa de Ajun, pe stomacul gol. Este şi un bun laxativ natural. Îi reface în timp scurt pe cei care se confruntă cu mahmureala din ziua de 1 ianuarie.

Un pahar de suc de legume, după masă

Mezelurile şi preparatele grele, tradiţionale de Anul Nou sunt greu de digerat şi cresc aciditatea stomacală. Reţine ca, la finalul mesei, să bei un pahar de suc de legume, de preferat din morcovi, castraveţi sau ridichi, ambele bune diuretice şi recomandate pentru menţinerea sănătăţii ficatului şi bilei, atât de încercate de Revelion.

Cele mai bune ceaiuri pentru o digestie uşoară

Obiceiul de a bea cafea după masă nu este benefic pentru stomac, deoarece creşte aciditatea. Mult mai bune sunt ceaiurile din plante medicinale, cum sunt:

- Anasonul - stimulează digestia, dacă este băut de 3 ori pe zi, după ce ai mâncat, chiar şi pe o perioadă de 3 zile la rând, dacă ai dureri stomacale.

- Menta – este cunoscută pentru proprietăţile antispastice. Reglează digestia şi previne tulburările digestive care îţi strică distracţia.

Extrapont

În caz că te supără stomacul din cauza arsurilor, bea câteva pahare de apă minerală în următoarele ore după masă, pentru că neutralizează aciditatea gastrică.