Ce alimente îţi îmbunătăţesc vederea

1 2 jpg jpeg

Gălbenuşul

Acesta conţine din plin antioxidanţi şi zinc, compuţi care au un rol esenţial în prevenirea afecţiunilor oculare specifice înaintării în vârstă.

Laptele degresat

Laptele degresat este unul dintre alimentele care previne degenerarea maculară, o afecţiune oftalmologică gravă care afectează vederea centrală. Ce face acest aliment atât de puternic încât să ţină la distanţă o astfel de boală? Răspunsul este simplu: conţinutul lui ridicat de vitamina D.

Migdalele

Şi migdalele, care conţin din plin vitamina E, încetinesc evoluţia deteriorării vederii care are loc, de obicei, odată cu înaintarea în vârstă. Aşa că, este recomandat să mănânci câte un pumn de migdale de 2 ori pe săptămână.

Stridiile

Aceste fructe de mare sunt o sursă excelentă de zinc, un mineral extrem de important pentru vedere. În plus, despre acesta s-a aflat, în urma a numeroase studii, că sunt indicate pacienţilor care au un stadiu avansat de degenerare maculară.

Fasole

Şi fasolea conţine mult zinc. În urma unei cercetări, s-a demonstrat că persoanele care obişnuiesc să mănânce fasole şi-au menţinut ţesuturile oculare în stare bună.

Broccoli

Ar trebui să incluzi în dietă şi broccoli dacă vrei să ai grijă de vederea ta. Se pare că această legumă menţine intactă retina ochilor.

Cartofii dulci

Cartofii dulci au un conţinut bogat de betacaroten. Acesta contribuie la o vedere ageră. Din acest motiv, ar trebui ca din alimentaţia ta să nu lipsească cartofii dulci.

Ardeiul gras roşu

Ardeiul gras roşu te ţine departe de cataractă, datorită faptului că are în compoziţie o cantitate impresionantă de vitamina C.