Cauţi un antiinflamator natural? Ia seminţe de dovleac!

1 2 jpg jpeg

Seminţele de dovleac

Mâncate în stare crudă, fără sare, seminţele de dovleac au efectul unui antiinflamator, ceea ce le face un remediu bun în artrită. Le poţi folosi şi în combatarea paraziţilor intestinali, întrucât au proprietăţi antifungice şi antivirale, pe lângă minerale (zinc, fier) şi vitamine (E, B6). E de ajuns să iei o mână de seminţe pe zi.

Bufeurile şi insomnia cu care se confruntă femeile ajuns la menopauză devin suportabile sau apar mai rar daca sunt incluse în dietă seminţele de dovleac. Secretul lor? Fitoestrogenii naturali pe care-i au în compoziţie şi care scad tensiunea arterial, alină durerile de cap şi de încheieturi, obişnuite încă din etapa de premenopauză.

Dacă suferi de balonare, tot cu ajutorul seminţelor de dovleac reuşeşti să te eliberezi de disconfort, pentru că au carbohidraţi şi fibre, importante pentru o digestie sănătoasă.

Mesteacănul dulce încetineşte procesele inflamatorii

Frunzele de mesteacăn dulce au efecte care se aseamănă cu acelea produse de cortizon, hormon produs de glandele suprarenale care încetineşte procesele inflamatorii. O altă substanţă din compoziţia mesteacănului este methyl salicylatul, care acţionează ca analgezic, astringent, antispastic, antiinflamator, antipiretic.

Durerile provocate de sinuzită sau de o nevralgie pot fi reduse prin inhalaţii cu ulei esenţial de mesteacăn dulce. Mai mult, durerile reumatismale, de spate, muscular sau articulare trec dacă faci masaj cu ulei esenţial de mesteacăn combinat cu ulei vegetal.

Gheara-diavolului domoleşte durerile articulare

Este unul dintre remediile bune în afecţiunile inflamatorii, pentru alinarea durerilor articulare, reumatismale, de spate, de cap. Se pot folosi geluri sau unguente pe bază de gheara-diavolului, cu care se masează regiunile dureroase de câteva ori pe parcursul a 24 de ore, dar şi 2-3 infuzii pe zi.