Cât de mult ne poate afecta zgomotul

1 2 jpg jpeg

Din păcate, se pare că trăim într-un mediu extrem de zgomotos şi acest lucru ne pune sănătarea în pericol. Iată ce ni se poate întâmpla:

Rezultate şcolare slabe

În primul rând, este dovedit ştiinţific faptul că zgomotul are o influenţă negativă asupra rezultatelor şcolare ale copiilor. Aşa că, părinţii ar trebui să aibă grijă ca micuţii lor să fie cât mai feriţi de poluarea fonică.

Boli de inimă

De asemenea, zgomotul perturbă şi somnul. În plus, acesta măreşte drastic riscul apariţiei hipertensiunii şi a bolilor de inimă. De specificat este şi faptul că perturbarea somnului măreşte probabilitatea apariţiei a trei afecţiuni extrem de grave: diebat, obezitate şi depresie.

Mai multe kilograme

Pe de altă parte, specialiştii japonezi spun că traiul într-un mediu zgomotos poate duce la creştere serioasă în greutate. Acesta este încă un motiv în plus să încercaţi să staţi în zone ferite de zgomot.

În plus, cercetători din Suedia au publicat rezultatele unui studiu desfăşurat timp de 4 ani, care arăta că, în diferite zone ale Suediei, cu cât era mai mare nivelul de zgomot la care erau expuşi locuitorii, cu atât circumferinţa taliei lor era mai mare.

Creşterea circumferinţei taliei cu 6 cm

Totodată, în urma unei alte cercetări, s-a demonstrat că, în cazul expunerii constante la zgomotul puternic al avioanelor, creşterea circumferinţei taliei era şi mai accentuată – cu aproximativ 6 cm în medie, în cazul celor mai expuşi dintre participanţi.

Probleme cardiace

Un studiu similar realizat de Imperial College London a arătat că nivelurile ridicate de zgomot din jurul aeroportului Heathrow erau corelate cu o creştere cu 20% a riscului de internare în spital pentru probleme cardiace.