Castravetele îţi curăţă tenul

1 2 jpg jpeg

În plus, este un aliment recomandat în dietele de slăbire, deoarece are un conţinut redus de calorii. Şi pentru că are un conţinut mare de apă, e o excelentă sursă naturală de vitamine şi minerale (E, C, potasiu şi vitaminele din gama B).

Sucul de castravete are proprietatea de a elimina apa din organism. Foarte bogat în apă, este diuretic şi depurativ, ceea ce îl face un bun remediu pentru afecţiunile rinichilor. Creşte fluxul de urină şi ajută la eliminarea pietrelor sau nisipului.

Sucul de castravete reduce arsurile la stomac şi aciditatea gastrică. De aceea este recomandat persoanelor care suferă de gastrită şi chiar de ulcer.

Sucul de castravete consumat regulat stimulează creşterea părului şi previne ruperea şi exfolierea unghiilor.

Coaja castravetelui este bogată în fibre, fier, fosfor, zinc, potasiu şi magneziu şi ajută la reglarea tensiunii arteriale. Fibrele reglează nivelul colesterolului şi ajută la buna funcţionare a intestinelor.

Coaja de castravete are efect de refacere şi revigorare a pielii afectate de detergenţi şi apă fierbinte.

Deoarece conţine din abundenţă vitamine care se găsesc în piele, castravetele este considerat a fi un remediu bun pentru ten.

Conţine acizi organici specifici şi alpha-hidroacizi care dau pielii efectul de tonifiere şi de calmare. Se aplică sub formă de cataplasme sau de loţiune în caz de mâncărimi, pecingine sau iritaţie a pielii.