Castanele tratează problema circulaţiei deficitare

2 jpg jpeg

Castanele comestibile le poţi găsi cu uşurinţă în rafturile supermarketurilor sau în pieţe, astfel că uşor umezite şi coapte 20 minute la cuptor şi vei obţine o gustare sănătoasă şi saţioasă.

Unul dintre aspectele pozitive ale castanelor este acela că nu conţin gluten (proteina ce provoacă un dezechilibru la nivelul intestinului subţire şi chiar boala celiacă).

Proprietăţile bacteriostatice, antianemice şi remineralizante fac din castane aliatul perfect pentru sănătatea ta în sezonul rece mai ales.

Normalizează circulaţia sangvină

În cazul în care ai probleme cu varicele, inflamaţiile sau cu circulaţia sangvină deficitară, suplimentele pe bază de castane reprezintă o alternativă eficientă pentru a remedia această problemă.

Mai mult de atât grecii sunt de părere că ele sunt mult superioare migdalelor, alunelor şi nucilor deoarece au un aport nutritiv mult superior.

Fie că le consumi prăjite, copate, fierte fie în supe creme, castanele sunt absolut delicioase.

O simplă baie cu frunze de castan te va ajuta să îţi întăreşti vasele de sânge şi să scapi de inflamaţiile de la nivelul picioarelor.

Şi asta mai ales datorită conţinutului de escină extrem de benefic în aceste probleme.

În cazul flebitelor, a ulcerelor varicoase sau a tromboflebitelor decoctul din coajă de castane este soluţia naturii.

Află ce afecţiuni poţi trata cu castane AICI

Ce conţin castanele

1 2 jpg jpeg

Pe lângă cantitatea de fibre mai mare din nuci, au u conţinut mărit de fier şi acizi graşi esenţiali. Fierul le oferă un indice glicemic mic iar fibrele contribuie la limitarea absorbţiei colesterolului în exces la nivelul intestinelor, astfel că pot fi consuma de către toate personale în orice moment al zilei.

Nivelul ridicat de acizi graşi esenţiali prin care se regăseşte şi acidul linoleic contribuie la menţinerea sănătăţii cardiovasculare, potrivit cărţii “Tree Nuts: Composition, Phytochemicals, and Health Effects”.

Ajută la fortificarea sistemului imunitar

Bogate în vitamina C, aminoacizi, antioxidanţi, magneziu, fosfor, zinc şi potasiu, castanele sunt un adjuvant în cazul asteniei fizice şi intelectuale, a problemelor dentare şi mai ales a unui sistem imunitar scăzut.

Oferă o bună protecţie împotriva acţiunii radicalilor liberi.

Pot ajuta în procesul de slăbire deoarece oferă rapid senzaţia de saţietate şi au puţine calorii, în plus reprezintă o sursă de energie pentru corpul tău, mai ales că au un conţinut de amidon similar cu cel regăsit în cartofii dulci sau porumb. Deşi nu te-ai fi gândit, castanele reprezintă o bună sursă de acid folic mai ales în perioada prenatală, în felul acesta oferind o protecţie bună fătului pentru a-l feri de afecţiunile neuronale.