Cafeaua previne cancerul de prostată

1 2 jpg jpeg

Preparată în stil italian previne cancerul de prostată

La această concluzie s-a ajuns în urma efectuării unui studiu în Italia de către Institutul Naţional de Sănătate. Departamentul de Epidemiologie şi Prevenţie- Neuromed a realizat acest studiu pe un eşantion format din aproximativ şapte mii de bărbaţi şi a durat aproximativ 4 ani.

„Prin analiza consumului de cafea şi compararea acestuia cu numărul cazurilor de cancer de prostată apărute de-a lungul timpului, am văzut o reducere netă a riscului, de 53%, la cei care au băut mai mult de trei ceşti de cafea pe zi”, a fost explicaţia cercetătorilor, conform worldpharmanews.com.

„Observaţiile asupra celulelor canceroase ne permit să spunem că efectul benefic observat printre cei 7.000 de participanţi la test este, cel mai probabil, datorat cafeinei şi nu celorlalte substanţe care se găsesc în cafea. Studiul a fost efectuat asupra unei populaţii din centrul Italiei, unde se prepară o cafea caracteristică acestei ţări: presiune ridicată, apă foarte fierbinte şi fără filtrare. Această metodă, diferită de cele regăsite în alte zone ale lumii, poate duce la o concentraţie ridicată a substanţelor bioactive. Cafeaua este o parte importantă a stilului de viaţă italian care nu presupune numai alimente, ci şi modul specific în care sunt acestea preparate”, au afirmat responsabilii acestui studiu.

Despre cafea s-au spus foarte multe iar despre beneficiile asupra sănătăţii şi mai multe.

Află cum poţi să ai o piele catifelată cu ajutorul unei ceşti de cafea AICI

Previne diabetul de tip 2

Cercetătorii din Canada afirmă că o cană de cafea pe zi este inofensivă chiar şi în sarcină. Însă studiul efectuat la celebra Universitate de la Harvard a mai scos la iveală şi faptul că această licoare matinală dacă este consumată cu regularitate te apără de apariţia diabetului zahara de tip doi, atâta timp cât este băută neagră simplă, fără zahăr sau orice alt îndulcitor.

Îţi protejează inima

Un aspect de care trebuie musai să ţii cont este acela că beneficiile cafelei sunt invers proporţionale cu numărul de ceşti consumate pe zi. Astfel ea te poate apăra de accidentele cardiovasculare.

Nici boala Parkinson pare a nu se lipi de organismul tău, sau chiar şi ciroza hepatică, pietrele la rinichi, inclusiv cancerul de colon, cu doar o simplă cafea neîndulcită pe zi. Cu siguranţă ai auzit cel puţin o persoană care afirmă că dacă nu bea o gură de cafea se confruntă cu adevărate migrene. Ei bine, acest lucru este pe alocuri adevărat. Cafeaua stimulează musculatura să producă contracţii mai puternice, poate scoate un pacient dintr-o criză de astm şi te ajută să îţi menţii greutatea sub control.