Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof
Sucul din cartofi proaspeţi conţine cantităţi însemnate de vitamina C, vitamina B şi K, proteine, fosfor, amidon, potasiu, magneziu şi carotenoizi. De fapt, doar un singur cartof poate asigura necesarul zilnic de vitamina C şi vitamina B6, precum şi 18% din necesarul zilnic de fier şi niacină.
Iată doar câteva dintre beneficiile nebănuite ale sucului de cartof:
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: un excelent antiinflamator
Sucul de cartofi are excelente proprietăţi antiinflamatoare, fiind util în atenuarea simptomelor artritei şi altor boli inflamatoare; de asemenea, sucul de cartofi stimulează circulaţia sangvină.
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: este alcalin
Sucul de cartof este acţiune alcalină asupra organismului, prevenind afecţiunile cardiovasculare şi chiar cancerul.
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: tratează acneea
Sucul de cartofi reprezintă un remediu excelent pentru tratatea acneei şi a diferitelor eczeme.
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: te ajută să slăbeşti
Sucul de cartof scade nivelul zahărului din sânge, astfel că te poate ajuta în curele de slăbire - bea un pahar din acest suc în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol şi seara, cu 2-3 ore înainte de culcare.
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: reduce colesterolul
Sucul de cartof are puternice proprietăţi detoxifiante, scade nivelul zahărului din sânge şi elimină, astfel, colesterolul depus pe artere.
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: afecţiuni hepatice şi renale
Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că acest suc stimulează organismul în lupta contra afecţiunilor hepatice, renale, diabetului, reumatismului şi a bolilor cardiovasculare. Acest lucru se datorează conţinutului mare de vitamina C din compoziţia sucului, care fereşte organismul împotriva radicalilor liberi.