Bea acest suc dacă eşti hipertensiv!

1 2 jpg jpeg

Conţinutul mare de vitamina C le fac ideale mai ales în sezonul rece, deoarece contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Fibrele conţinute de acestea ajută la menţinerea nivelului de colesterol în parametri optimi, dar şi sistemul cardiovascular, pentru că potasiul regăsit în compoziţia lor este necesar pentru funcţia cardiacă.

Nu doar că îţi oferă o doză sănătoasă de energie, dar consumate cu regularitate, portocalele te protejează şi de radicalii liberi, factori care favorizează apariţia bolilor cronice, cardiovasculare sau infecţii virale.

În portocale se regăseşte o doză importantă de vitamina A şi B, dar şi folaţi şi calciu.

Menţin sănătatea pielii

Datorită antioxidanţilor pe care îi regăsim în portocale, dar şi dozei de betacaroten, acestea ajută la menţinerea sănătăţii pielii, oferind protecţie mai ales împotriva îmbătrânirii premature.

Vitamina C care este esenţială mai ales pentru imunitate. Se recomandă consumul periodic de portocale, de fructe şi legume care conţin vitamina C pentru a asigura creşterea producţiei de globule albe din sânge.

Află cum poţi prepara crema de aloe vera la tine acasă AICI

Susţine funcţia cardiacă

În urma studiilor efectuate, s-a descoperit că portocalele au un conţinut ridicat de magneziu şi hesperidină, acesta din urmă fiind un flavonoid esenţial pentru întărirea pereţilor capilari mai ales la nivelul sistemului cardiovascular. Iar consumul de suc de portocale, dar şi a fructului propriu-zis ajută la menţinerea stabilă a tensiunii arteriale.

Aloe vera şi portocale pentru hipertensivi

2 jpg jpeg

Una dintre cele mai bune combinaţii pe care poţi să le faci dacă te regăseşti printre hipertensivi este cea de aloe vera şi suc de portocale. Aloe vera în această combinaţie vine să completeze efectele beneficie ale portocalelor, mai ales că în felul acesta doza de potasiu administrată este mai mare şi mai benefică pentru inima ta.

Mai mult de atât, aloe vera este recomandată pentru faptul că ajută la eliminarea ţesutului adipos din artere, îmbunătăţind considerabil circulaţia sangvină. Combate cu succes probleme precum tahicardia, angina sau hipertensiunea arterială.

Cum se prepară sucul?

Tot ce trebuie să faci este să amesteci sucul de la 2-3 portocale cu 50 ml de suc de aloe vera natural. În cazul în care vrei să obţii un gust mai dulceag, poţi să adaugi sirop de agave sau suc natural de mere. Nu pune zahăr în acest suc.

Nu te baza pe faptul că acest suc îţi va scădea tensiunea şi că nu vei mai avea nevoie să apelezi la medicul specialist! Această băutură îţi furnizează substanţele nutritive esenţiale. Asigură-te că îl consumi la micul dejun alături de un pahar de apă la temperatura camerei sau la masa de prânz în fiecare zi şi vei vedea rezultatele.

În plus, trebuie să ţii cont că, pe lângă tratamentele medicamentoase şi adjuvante, este necesar să faci mişcare, să te hrăneşti corespunzător şi să dormi cel puţin 6-7 ore pe noapte.