Băuturi care ajută la calmarea durerilor

1 2 jpg jpeg

Nu întâmplător, există câteva alternative naturiste, care ajută la ameliorarea durerilor şi îmbunătăţesc starea generală de sănătate, fără efecte negative asupra organismului. Iată, aşadar, câteva băuturi delicioase care previn diferite afecţiuni şi calmează durerile!

Această băutură naturală este bogată în antioxidanţi, vitamine şi minerale, adică un adevărat aliat al sănătăţii noastre. De asemenea, afinele conţin antociani, substanţe care previn inflamaţiile şi stresul oxidativ. Sucul de afine protejează împotriva tuturor tipurilor de inflamaţii şi dureri.

Cum se prepară? Se adaugă într-un blender o jumătate de ceşcuţă de afine şi 200 ml de apă şi se mixează bine până la omogenizare. În funcţie de preferinţe, poţi adăuga o linguriţă de miere şi câteva picături de suc de lămâie pentru a multiplica efectele băuturii.

Ceaiul verde este bogat în flavonoizi şi compuşi antiinflamatorii, care ajută la prevenirea mai multor boli. Numeroase studii efectuate au stabilit că ceaiul verde are capacitatea de a diminua inflamaţiile din organism, el fiind un remediu recomandat în cazul persoanelor care suferă de artrită reumatoidă.

Această băutură acţionează ca un agent pentru reducerea inflamaţiilor, cum ar fi proteina C reactivă, de exemplu. În plus, sucul de cireşe topeşte grăsimea abdominală şi ajută la prevenirea afecţiunilor inimii. Cireşele conţin şi ele antociani, substanţe cu un efect antiinflamator puternic, capabile să reducă durerile articulare provocate de boli, cum ar fi artrita.

În primul rand, pentru prevenirea problemelor cu articulaţiile avem nevoie de produse lactate. Din această categorie fac parte laptele dulce, lactatele acide (iaurt, sana, kefir etc.) şi brânzeturile. Lactatele sunt bogate în calciu şi vitamina D, fosfor şi magneziu, asigurând formarea şi întreţinerea unui os sănătos, ceea ce menajează şi facilitează funcţionarea articulaţiilor în timp.

Fiind bogate în grăsimi saturate şi colesterol, este recomandat consumul de lactate semidegresate sau total degresate, în special în cazul adulţilor.