Baia cu oţet atacă ciuperca piciorului

1 2 jpg jpeg

Simptome:

Ciuperca piciorului se mai numeşte şi “picior de atlet”. Debutează cu mâncărimi sau iritaţii ale pielii, între degete. Boala se poate agrava, pot apărea fisuri sau crăpături ale pielii care pot duce la infecţii bacteriene, mult mai grave. Ciuperca se poate extinde la pielea din jurul degetelor de la picioare, în alte părţi ale corpului sau la unghii.

Mod de infestare:

Puteţi să vă contaminaţi direct, dacă folosiţi duşuri sau vestiare publice şi indirect, prin folosirea prosoapelor sau a încălţămintei infestate.

Tratament:

Specialiştii site-ului www.ehow.com spun că baia cu oţet de mere e eficientă în tratarea micozelor piciorului. Aceasta calmează iritaţia şi mâncărimile. În plus, ajută la eliminarea mirosului neplăcut...

Cinci paşi de urmat pentru o igienă corectă a picioarelor:

* Utilizaţi un lighean din plastic, pe care să-l spălaţi şi să-l dezinfectaţi înainte şi după fiecare utilizare. * Turnaţi patru căni de oţet de mere în lighean şi, peste el, puneţi aceeaşi cantitate de apă călduţă. * Adăugaţi o cană şi jumătate de bicarbonat de sodiu. * Ţineţi picioarele în lighean timp de zece minute. * Tamponaţi picioarele cu un prosop uscat şi apoi încălţaţi-vă cu şosete din bumbac.