Aşa tratezi uşor infecţiile urinare!

1 2 jpg jpeg

În general, oricine poate suferi de infecţii urinare. Femeile sunt mai predispuse la acest tip de boală, de aceea este important să acorde o atenţie sporită tipului de tratament.

pot afecta rinichii, uretrele şi vezica. Cauzele maladiei sunt multiple, de la o igienă necorespunzătoare până la apariţia pietrelor la rinichi, răceli netratate sau prezenţa unor bacterii precum E-coli.

Evită băile cu spumă şi foloseşte produse de igienă care nu conţin parfum, pentru a nu irita uretra şi vezica urinară. Nu sunt indicate nici duşurile vaginale, pentru că pot perturba echilibrul florei locale, crescând riscului contaminării cu bacterii.

Peste o mână de cozi de cireşe uscate toarnă 2 căni de apă şi lasă-le să fiarbă 10 minute. Focul trebuie să fie fixat la minimum. La final, acoperă vasul şi mai aşteaptă 20 de minute, înainte de a strecura şi bea decoctul.

Dacă nu-l poţi bea într-o singură repriză, împarte cantitatea în 3 şi ia acest leac de-a lungul unei zile. Pentru a avea rezultate bune, bea decoctul pe o perioadă de 2 săptămâni.

2 jpg jpeg

Toarnă apa clocotită peste 3 linguri de plantă uscată, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 10 minute. După ce s-a răcit, strecoară ceaiul. Băile de şezut cu această infuzie calmează durerile, crampele şi tratează infecţia urinară.

2 jpg jpeg

Toacă 1 lingură de frunze de ghimpe şi pune-le într-un borcan cu apă. Pune amestecul la macerat, la temperatura camerei, aproximativ 8 ore. Strecoară şi bea 3 căni pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Leacurile cu ghimpe au proprietăţi antiseptice şi sunt de ajutor în prevenirea infecţiilor urinare.

2 jpg jpeg

Peste 2 linguriţe de pulbere de pir toarnă apa clocotită. Lasă la infuzat 10 minute. Strecoară şi bea infuzia, la temperatura camerei, de 3 ori pe zi. O poţi îndulci cu puţină miere.

Deoarece are proprietatea de a scădea tensiunea, pirul nu este recomandat în cure mai mari de 14 zile persoanelor care suferă de hipotensiune.