A┼ča tratezi r─âul de mare!

1 2 jpg jpeg

Cea mai bun─â modalitate prin care s─â te fere┼čte de anumite nepl─âceri mai ales ├«n vacan┼ú─â este s─â recuno┼čti c─â ai o problem─â. Recunoa┼čterea este primul pas c─âtre vindecare.

Iată care sunt modalităţile la care poţi apela pentru a scăpa de răul de mare:

P─âc─âle┼čte-te!

Repet─â ├«n g├óndul t─âu..ÔÇ×nu am r─âu de mareÔÇŁ, mai ales ├«nainte de a te urca pe o barc─â ┼či a pleca ├«n larg. G├ónde┼čte-te c─â e┼čti pe uscat ┼či apa este doar p─ân├ó la gleznele tale. Nu te uita pe l├óng─â barc─â pentru a nu vedea c├ót de ad├ónc─â este apa ┼či ocup─â locul din mijloc al b─ârcii. ├Än felul acesta nu vei sim┼úi chiar at├ót de r─âu mi┼čc─ârile b─ârcii.

Adu-┼úi aminte c─â pe o barc─â singurul lucru sta┼úionar este orizontul, a┼ča c─â uit─â-┼úe mereu la linia orizontului ┼či repet─â ├«n g├ónd c─â nu ai r─âu de mare ┼či concentreaz─â-te pe respira┼úie.

De multe ori aceast─â senza┼úie este ├«nfluen┼úat─â de un anumit miros, fie c─â este vorba despre un parfum pe care nu ├«l tolerezi, fie de mirosul de balt─â. ├Äncearc─â s─â te a┼čezi ├«ntr-un loc unde s─â nu mai sim┼úi mirosul ┼či s─â te concentrezi pe respira┼úie.

┼óine cont ┼či de faptul c─â r─âul de mare este la fel de contagios precum gripa, evit─â s─â stai cu alte persoane care ┼či ele se confrunt─â cu aceast─â afec┼úiune.

Ai grijă la alimentaţie

Dac─â vei exagera cu alimentele consumate ├«nainte de a te plimba cu barca exist─â riscul s─â resim┼úi mult mai intens r─âul de mare. Valurile puternice ce vor lovi ambarca┼úiunea vor ajuta la crearea unui v├órtej ├«n stomac ┼či apoi inevitabil te vei confrunta cu ame┼úeli ┼či v─ârs─âturi. Din aceia┼či categori fac parte ┼či m├ónc─ârurile grase, alcool ┼či dulciurile.

Mestec─â o gum─â, astfel ├«┼úi vei ├«ndrepta aten┼úia asupra acestui proces ┼či nu te va atinge at├ót de mult r─âul de mi┼čcare.

Afl─â cum po┼úi trata r─âul de ma┼čin─â AICI

Bea zeamă de lămâie

Atunci c├ónd bei zeama de la l─âm├óie, stomacul se contract─â ┼či ├«n felul acesta nu vei mai fi afectat de senza┼úia de r─âu de mare.

O alt─â variant─â este s─â consumi ghimbir, at├ót ├«n stare natural─â c├ót ┼či sub form─â de ceai, este foarte important ca tu s─â crezi ├«n tratamentele naturiste la care apelezi.

├Än cantit─â┼úi mici po┼úi consuma ┼či suc de morcovi, caise, citrice, prune, p─âtrunjel sau salvie. Aceste plante te vor ajuta ├«mpotriva r─âului de mare.

Nu uita de aromaterapie

Tot ce ai nevoie este de un vaporizator de ap─â pe care s─â ├«l umpli cu ap─â distilat─â ┼či ├«n care s─â adaugi la un litru de ap─â c├óte dou─â pic─âturi de ulei de l─âm├óie, cedru, m─ârar, lavand─â ┼či c├óteva pc─âturi de ment─â.

Pulverizează-ţi constant faţa cu acest amestec. Nu evita nici brăţările aplicate pe încheieturile mâiilor, acestea acţionează pe bază de magnet exercitând o anumită presiune pe zona aplicată, soluţie bună de încercat.

Apelează la apă cu gheaţă

Alege s─â ├«┼úi ┼úii picioarele ├«n ap─â cu ghea┼ú─â c├óteva secunde apoi s─â le ┼úii la soare ┼či tot a┼ča, ├«n felul acesta organismul se va concebtra pe fluctua┼úiile de c─âldur─â ┼či vei uita de r─âul de mare.

O altă soluţie ar fi să îţi cureţi urechile în mod regulat, ceara care se acumulează în interiorul urechilor sunt adesea principala cauză a apariţiei răului de mare