Aşa ţii ţânţarii la distanţă!

1 2 jpg jpeg

Vrei să te bucuri de un sejur de zile mari la malul mării sau chiar mai bine de atât chiar în Delta Dunării?

Dacă remediile deja celebre pentru a evita ţânţarii nu mai dau roade în cazul tău, citeşte acest articol şi află ce anume îi va ţine la distanţă vara asta de pielea ta.

Mirosurile de mentă şi citrice, inamicii ţânţarilor

Dacă îţi plac aromele florale, dulci, atunci eşti printre ţintele perfecte ale ţânţarilor. Cu cât vei evita mai mult să foloseşti aceste mirosuri, foarte drăgute de altfel dar cu un risc crescut pentru a atrage micile insecte incomode, cu atât te vei putea bucura mai mult de concediul tău alături de cei dragi.

Poţi opta vara aceasta pentru parfumurile cu miros de mentă sau citrice care îţi vor oferi de asemenea nu doar protecţie împotriva micilor dăunători zburători dar îţi vor asigura şi doza de prospeţime bine venită în perioada caniculară.

Atât citricele cât şi plantele aromate te vor proteja atât pe tine cât şi casa ta. Este suficient să apele la uleiurile esenţiale cu aromă de eucalipt, mentă, cedru sau lămâie ori grepfruit şi nu vei mai avea de ce să te fereşti. Pe lângă faptul că vor ţine insectele la distanţă, organismul tău se va bucura din plin de aceste arome.

Pentru insectele care muşcă şi aici e referim înclusiv la paienjen sau căpuşă poţi să apelezi cu toată încrederea la aromele oferite de smochine, vanilie, cedar, mirt sau busuioc.

Află cum te poate ajuta lavanda vara asta să ţii ţânţarii la distanţă AICI

Măsuri benefice vara aceasta

Ideal ar fi să eviţi culorii vii şi să optezi pentru culori asemănătoare mediului în care ai de gând să îţi petreci concediul. Culoarea distinctă de mediul înconjurător este deseori motivul pentru care aceste mici insecte te observă şi le atrage către tine.

Dacă ştii că trebuie să te deplasezi într-o zonă unde ai de a face cu insecte este indicat să apelezi la pantaloni lungi şi bluze vaporoase cu mânecă. Poţi să optezi pentru materiale precum inul sau bumbacul.

Încearcă pe cât posibil pe perioada vacanţei să renunţi la produsele de îngrijire personală cu un miros pregnant spre dulce sau floral, altfel vei fi spre deliciul ţânţarilor mai ales victima perfectă.

Cu cât lumina din jurul tău va fi mai puternică cu atât vei fi mai expus la inamicii verii, deoarece aceştia sunt iubitori de lumină, cel mai bine ar fi să ai sursă de lumină puternică lângă casa ta sau afară pentru a nu mai fi tentaţi să intre în casă.

Plasele pentru geamuri şi uşi de asemenea îţi vor putea fi de mare folos pentru a te putea bucura în linişte de o vară frumoasă şi ferită de insecte.