Aşa ţii răceala la distanţă toamna asta!

1 2 jpg jpeg

Dacă ştii că de regulă sistemul tău imunitar este deficitar şi mai ales dacă până la sfârşitul anului ai un prag foarte încărcat şi nu este loc de zăcut în pat din cauza unei viroze sau a unei răceli de sezon, iată de ce anume să ţii cont toamna asta:

Relaxarea înseamnă sănătate

2 jpg jpeg

Nu amâna niciodată un moment de relaxare, sistemul nervos are nevoie de o pauză în mod regulat pentru a putea înmagazina informaţiilr primite şi pentru a se ocupa de buna funcţionare a întregului organism.

Astfel, o şedinţă la saună este mai mult decât o porţie de relaxare, reprezintă sănătate curată. Alege un loc uşor accesibil la care să fygi la sfârşitul programului, în drumul spre casă.

În momentul în care stai în saună, corpul transpiră foarte mult eliminând toxinele acumulate peste zi şi nu numai, ajutând organismul să se purifice.

În plus, dacă ai grijă la alimentaţia ta, faci un pic de mşcare şi mergi cel puţin o dată pe săptămână la saună, vei observa diferente şi la numărul de kilograme.

Fără să mai punem la socoteală faptul că timpul petrecut în saună te va ajuta să te deconectezi de problemele de la serviciu şi este un moment bun în care să te regăseşti.

Trebuie să ai grijă totuşi să nu pleci cu părul ud după o şedinţă la saună, pentru că altfel vei avea parte de un efect invers celui căutat.

Acordă o atenţie sporită hainelor

Şi aici ne referim bineînţeles la calitatea materialelor care trebuie să îţi ofere confort, un material cu un aport mare de sintetic va favoriza transpiraţia în exces, unul dintre cei mai mari factori ce ajută la apariţia răcelii.

Diferenţele de temperatură te pot pune în dificultate atunci când ieşi din casă, dar încearcă să ţii cont că deşi este încă soare, nu mai are aceiaşi putere ca pe timpul verii astfel că este recomandat să ai tot timpul la îndemână o jachetă sau un sacou astfel încât să nu înduri frigul.

Un alt truc este acela să încerci să te speli pe mâini cât mai des posibil, cu apă şi săpun, în felul acesta vei crea o barieră protectoare şi te vei feri de eventualele pericole ce te înconjoară mai ales la locul de muncă.

Află care sunt cele mai bune fructe pentru imunitatea ta AICI

Ceaiul de la ora 5

1 2 jpg jpeg

Nu trebuie să aştepţi neaparat această oră pentru a savura un ceai bun. O cană de ceai cald cu lămâie este bien venit la orice oră, în plus hidratarea este necesară pe tot parcursul anului.

Iar plantele îţi stau la dispoziţie, mai ales dacă ştii că ai probleme digestive. Nu consuma niciodată băuturile fierbinţi oricât de frig ţi-ar fi, acestea vor irita mucoasele făcând mai mult rău decât bine.

Ai grijă ce mănânci

Nu exclude din alimentaţia ta usturoiul, ceapa, prazul, lactatele, fructele sau legumele. Acestea îţi vor oferi toţi nutrimenţii necesari pentru a menţine sistemul imunitar puternic.

Acum mai ales ai nevoie de foarte multe vitamine şi minerale pe care le poţi procura cu uşurinţă din fructele şi legumele de sezon.

Citricele îţi vor fi de mare ajutor în acest sezon, consumă-le ori de câte ori ai ocazia şi nu uita să te odihneşti corespunzător.