Aşa ţii pistruii sub control!

1 2 jpg jpeg

Dacă ai părul blond sau roşcat, pielea albă şi ochii deschişi la culoare probabil că, mai ales pe timpul verii, ai probleme cu pistruii.

Pentru a reuşi să-i ţii sub control, trebuie în primul rând să eviţi expunerea la soare. Dacă totuşi au apărut, îi poţi îndepărta apelând la creme de albire, la tratamente dermatologice sau la măşti naturale. Cremele de albire se folosesc zilnic Pentru estomparea pistruilor poţi aplica seară de seară creme ce conţin agenţi de albire. Aceste preparate pe bază de substanţe chimice ori de extracte din acizi de fructe decolorează petele de culoare, dacă sunt utilizate pe perioade lungi de timp. Nu abuza însă de cremele de albire, deoarece pot apărea iritaţii sau o decolorare exagerată a pielii.

Tratamente speciale pentru rezultate de durată

Peelingul chimic cu scop depigmentant presupune o exfoliere intensă a tenului şi se face doar în cabinetele dermatologice. Prin această metodă poţi obţine rezultate chiar de la prima şedinţă, iar efectul poate dura maximum un an.

Terapia cu laser se face numai la recomandarea medicului şi poţi observa o îmbunătăţire a aspectului tenului după doar câteva şedinţe. Procedura constă în îndepărtarea unui strat superficial al pielii sub anestezie locală. Perioada de recuperare variază între una şi două săptămâni, iar, în cele mai multe cazuri, efectele durează perioade îndelungate.

Crioterapia este frecvent folosită pentru atenuarea pistruilor. Metoda constă în aplicarea de nitrogen lichid pe piele, o substanţă care formează o umflătură ce practic curăţă pistruii. Tehnica poate fi dureroasă şi, de aceea, nu este indicat să apelezi la ea mai mult de o dată pe săptămână.

Cel mai popular remediu pentru pistrui este sucul de lămâie. Amestecă, în cantităţi egale, suc de lămâie cu suc natural de pătrunjel şi suc de portocale şi adaugă-l în crema ta de faţă. Aplică amestecul de cel puţin trei ori pe săptămână, după demachiere.

Săptămânal poţi face o mască din trei linguri de zeamă de lămâie, 20 g de drojdie de bere şi 20 g de tărâţe de grâu. Amestecă bine ingredientele şi aplică masca după ce ţi-ai curăţat în prealabil tenul.